Як правильно доглядати взуття

31.07.2024, 11:00 Переглядів: 711 Р

 

Навіть найякісніше та найдорожче взуття швидко прийде в непридатність без регулярного догляду. Особливо прикро, коли втрачає вигляд улюблена пара. Щоб надовго зберегти презентабельний вигляд і споживчі властивості різних видів звичайного або преміального взуття, потрібно знати і дотримуватися нескладних правил.

Як зберегти шкіряне взуття

Натуральна шкіра визнана найкращим матеріалом для взуттєвих виробів. Її цінують за:

  • міцність;
  • м'якість;
  • водостійкість;
  • гігієнічність.

Актуальний чоловічий каталог бренду Doucal's включає багато шкіряних моделей. Кожна пара виглядає стильно та ефектно, привертає увагу глянцевим блиском та фактурою натуральної шкіри. Щоб взуття залишалося таким після тривалого носіння, потрібно лише:

  • протирати поверхню вологою ганчіркою або губкою після кожного повернення з вулиці;
  • сушити при кімнатній температурі та достатньої циркуляції повітря;
  • при промоканні внутрішньої частини покласти всередину газету і змінювати її в міру просочування вологою;
  • після повного висихання натирати воском або крем-фарбою, але заздалегідь, а не перед виходом на вулицю;
  • один раз на тиждень обробляти очищені вироби засобами для пом'якшення, полірування, захисту від води та бруду.
Шкіряні вироби не можна мити під струменем води, сушити на батареї і надягати не повністю висохлими. Це призводить до втрати форми. Також взуття потрібно купувати за розміром, а під час зберігання — щільно набивати папером, щоб уникнути утворення заломів.

Особливості догляду за текстильним взуттям

Вироби з верхньою частиною з тканого та нетканого текстилю відрізняються легкістю, м'якістю, гарною вентиляцією та еластичністю. На жаль, текстильне взуття не може похвалитися довговічністю, пропускає воду та легко забруднюється.
Тому після покупки такої пари потрібно відразу обробити її водовідштовхувальним просоченням. Це не дасть повної водонепроникності, але при попаданні під невеликий дощ ноги залишаться сухими.
Хоча забруднити текстильне взуття легко, його можна без проблем випрати руками або в машинці. Ще одна перевага — здатність швидко висихати. Для прискорення цього процесу виріб можна поставити біля батареї або під пряме сонячне проміння. Взуття із текстилю нормально переносить високу температуру.
 
Добросовісні виробники дають інструкцію щодо умов експлуатації та догляду за конкретною моделлю. Крім загальних правил, варто орієнтуватися на цю інформацію, щоб взуття довго тішило своїм виглядом та якістю.
Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх