Як перезавантажити планшет?

31.07.2024, 12:00 Переглядів: 707 Р

 

Незважаючи на те, що сучасні моделі планшетів працюють досить стабільно, періодично може виникати потреба їх перезавантажувати. Це трапляється тоді, коли девайс відмовляється реагувати на дії користувача. Це може бути спричинене як апаратними, так і системними збоями. 

Є кілька методів перезавантаження планшета, під час застосування одних персональні дані та параметри застосунків залишаються недоторканими, інші призводять до повного «обнулення» гаджета. У цій статті вони будуть розглянуті в деталях, що дасть можливість нашим читачам вибрати оптимальний варіант для конкретної ситуації.

Перевірка стану відкритих програм

Спочатку слід відкрити «Диспетчер програм» із допомогою кліка на відповідну іконку на панелі завдань. Якщо ви виявили, що одна з активних програм не відповідає на системні запити, спробуйте її примусово закрити. Унаслідок цих дій планшет може «відвиснути». 

Деактивувати програми, що не використовуються, також корисно в умовах перевантаження ОС різними процесами.

Перезавантаження в «штатному» режимі

Стандартна процедура перезапуску планшета передбачає два варіанти:

  • Утримуйте кнопку живлення протягом 15-20 секунд до появи на екрані логотипу бренду.
  • Виберіть опцію «Перезавантаження» в меню вимкнення гаджета.

Способи примусового перезавантаження

Якщо розбудити девайс стандартними способами не виходить, можна спробувати такі рішення.

Виймання акумулятора

Більшість моделей планшетів дають змогу користувачам знімати акумулятор. Наприклад, це легко можна зробити в пристроях від Samsung. Така дія призводить до миттєвої зупинки подавання живлення. 

Запустити планшет знову можна буде тільки після того, коли акумулятор буде встановлено на місце. Цей спосіб часто є дієвим, але майже завжди призводить до втрати заданих користувачем системних параметрів.

 

Перезапуск із допомогою кнопки Reset

Для того, щоби «повернути до життя» планшет, що безнадійно завис, в окремих моделях передбачена спеціальна кнопка жорсткого перезавантаження. Найчастіше вона знаходиться на тильній стороні або на бічних гранях корпусу. 

В окремих випадках для її натискання потрібен інструмент: голка або скріпка SIM-карт. Якщо користувач хоче виконати перезавантаження із відкатом до заводських налаштувань, перед тим як натискати цю кнопку потрібно вийняти картку пам'яті.

Жорстке системне перезавантаження

Примусово скинути налаштування планшета можна в системному меню обслуговування. Воно викликається шляхом натискання комбінації клавіш живлення, «Додому» та регуляторів гучності. 

У різних моделях можуть бути передбачені різні поєднання, дізнатися їх можна в паперовій інструкції або на сайті виробника. Тут є два варіанти: Reboot System Now (перезапустити систему без скидання налаштувань) і Wipe Data\Factory Reset (перезавантаження із поверненням до заводських налаштувань).

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх