Переваги та можливості YouTube Kids для розвитку дитини

7.08.2024, 12:40 Переглядів: 497 Р

 

YouTube Kids — застосунок, що створений командою відомого відеохостингу спеціально для малечі. Він надає доступ до дитячого контенту, а також дозволяє батькам контролювати, що саме дивиться дитина, та скільки часу проводить перед екраном. До того ж YouTube Kids можна використовувати не лише для розваг, але й для розвитку дітей різного віку.

В чому користь від Ютуб для дітей

YouTube надає чималі можливості не розвитку: наряду з веселими роликами ви знайдете багато корисного освітнього контенту на будь-які теми. До того ж платформа радо вітає й тих, хто мріє стати новою зіркою екранів. Тож якщо ваша дитина вирішила доєднатися до кола успішних блогерів, не варто ставитися до цього з упередженням: таке хобі розвиває лідерські якості, тренує навички усного і писемного мовлення, надає неоціненний досвід співпраці з іншими. Якщо син чи донька поцікавляться, як набрати підписників в Ютубі, варто підтримати і допомогти.

Початок роботи з YouTube Kids

Щоб залучити дитину до корисного сервісу, потрібно завантажити додаток YouTube Kids: він доступний для пристроїв, що працюють на платформі Android та iOS. Вимоги до гаджетів не занадто суворі: можна використовувати більшість сучасних планшетів та смартфонів . Після завантаження застосунку його потрібно розблоковувати. Для цього слід зайти в обліковий запис когось із батьків. Якщо він знаходиться на тому ж пристрої, система автоматично запропонує кілька профілів для швидкого входу.

Важливо: з 2019 року YouTube Kids офіційно доступний в Україні. В додатку є україномовна версія, тож дитина може не лише дивитися український контент, але й користуватися україномовним меню.

Майте на увазі, що після реєстрації сервіс збиратиме та використовуватиме таку інформацію, як:

  • ➥ тип і параметри пристрою;
  • ➥ версії застосунку;
  • ➥інформація для голосового пошуку
  • ➥ унікальні ідентифікатори тощо.

Отримані дані потрібні Ютуб Кідс для запобігання спаму та іншим зловживанням, для створення системи рекомендацій і персоналізованих рекламних меседжів. 

Також зважайте на те, що на YouTube Kids присутня реклама. Вона забезпечує безоплатний доступ до відеохостингу. Але платформа не дозволяє транслювати ролики, що призначені для дітей старше 12 років, клікбейт, рекламу харчів та напоїв, тож перейматися немає чим.

 

Створення дитячого профілю у Ютуб кідс

Для створення профілю потрібно вказати наступні дані:

  • ➥ вік дитини — від 0 до 115 років;
  • ➥ місяць народження;
  • ➥ ім’я користувача.

Після цього додаток запропонує обрати налаштування контенту. Це може бути відео для найменших (від 0 до 4 років), молодших (від 5 до 8 років), старших дітей (від 9 до 12). Також доступна опція індивідуального налаштування, коли дитина переглядає лише схвалені батьками ролики, канали й колекції. Наприклад, ви можете виключити з вибірки україномовні переклади російських мультфільмів (на Ютубі є й такі), або контент, який маскується під дитячий, але є потенційно небезпечним.

Платформа YouTube Kids фільтрує інформацію, що потрапляє у поле зору дитини. Проте зважаючи на масштаби відеохостингу, вона працює не на 100% ідеально. Тож ви можете також контролювати процес власноруч. Якщо хочете переглянути, що саме дивилася дитина, потрібно відкрити головний екран та натиснути «Дивитися знову». Контролювати тривалість переглядів можна за допомогою налаштувань таймера: він буде автоматично блокувати додаток, коли дитині необхідно зробити паузу. 

Також застосунок має функцію збереження відео для перегляду в офлайн-режимі. Щоб завантажити відео в Ютуб Кідс, достатньо зайти в меню, що ховається за трьома крапками, та натиснути на кнопку зі стрілкою.

Користуватися YouTube Kids легко і просто. Щоб переглянути відео, достатньо натиснути на нього, а ще одне натискання поставить ролик на паузу. Писати коментарі, ставити вподобайки заборонено. Дитина може користуватися пошуком, але система автоматично блокуватиме запити, що не відповідають її віку.

Що додати у власну колекцію

Радимо зважати на інтереси та вподобання дитини: якщо контент виявиться нецікавим, додаток швидко набридне. Тому батькам доведеться витратити трохи часу, щоб відібрати потрібний контент, розібратися з налаштуваннями та іншими опціями. Але за це ви отримаєте додатковий контроль над тим, що дивиться ваша дитина. Ось кілька каналів, на які варто звернути увагу:

  1. ▶️ З любов’ю до дітей – Дитячі пісні. Канал публікує не лише пісні, але й ролики для вивчення абетки, навчальні відео, руханки.
  2. ▶️ Казкарик. На каналі публікуються україномовні мультфільми для дітей та дорослих.
  3. ▶️ Діма і машинки. Канал про розпаковку та збирання дитячих мотоциклів і електромобілів.

Дітям шкільного віку буде корисно підписатися на канали з вивчення іноземних мов, наприклад, Englishdom — онлайн-школа англійської, науково-популярні блоги та канали з підготовки до ЗНО.

 

Як створити Ютуб канал дитині

Якщо ви вважаєте, що якісного україномовного контенту на Ютуб Кідс недостатньо, можна створити власний канал. Дитині буде цікаво спробувати себе у ролі блогера, а також опанувати сумісні навички: створення обкладинки, відеомонтажу, написання сценарію тощо.

Розібратися, як створити Ютуб канал дитині, не складно, але допомога дорослих все-таки знадобиться. Для вдалого просування важливо заздалегідь виконати декілька кроків:

  1. 🗸 Визначити ідею каналу. Придумайте разом з дитиною, який саме контент ви хочете публікувати та для кого.
  2. 🗸 Оформити канал. Придумайте назву, створіть значок, банер і трейлер.
  3. 🗸 Розробіть план створення відео. Для перших роликів достатньо підібрати простий мікрофон, камеру і приміщення

 

Після створення першого відео його слід завантажити у додаток YouTube Студія. Так ви зможете слідкувати за повідомленнями від платформи, аналізувати реакцію користувачів, додавати метадані. Ця інформація буде корисна для розробки та коригування контент-стратегії. Будьте впевнені – таке заняття ніколи не набридне. Тож користуйтеся безліччю можливостей для розвитку творчих здібностей, навчання та самовдосконалення!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх