Топ порад як правильно провести реконструкцію старого будинку

13.08.2024, 11:00 Переглядів: 477 Р

 

Багато людей, які планують оселитися в приватному будинку, часто думають, як виглядатиме їхнє майбутнє житло? А потім постає нове питання: як краще, купити ділянку і звести будинок своєї мрії, або придбати стару споруду, а потім довести її до пуття. Вибір, звичайно, робить кожен сам за себе. Обидва варіанти вимагають вкладення коштів. Не варто відмовлятися від реконструкції, оскільки вона може виявитися вигідною в різних моментах.

У яких випадках можна здійснити реконструкцію?

Відновлювати старий будинок можна у різних випадках:

  • прогнили дерев'яні перекриття;
  • після невеликої пожежі залишилися підлога, опорні стіни та дах;
  • необхідно розширити кімнати, змінити їхнє розташування.

Якісна та швидка реконструкція старого будинку можлива в тому випадку, якщо його зведено з деревини або цегли. При цьому рекомендують користуватися СІП-панелями. Використання матеріалу має низку переваг, які представлені:

  • Надійністю. Для виготовлення СІП панелей користуються зовнішніми жорсткими плитами ОСП. Для заповнення внутрішньої частини використано негорючий утеплювач. В результаті виходять міцні, але при цьому легкі деталі, завдяки яким реконструкція не вимагатиме великих фінансових вкладень.
  • Відмінними теплоізоляційними властивостями. Матеріал невеликий по товщині, але при цьому має кращі показники теплоізоляції, ніж цегла або деревина. Будинок вийде теплішим, ніж будівля, в якій як утеплення використана мінеральна вата.
  • Високою швидкістю зведення. Деталі виготовляють на заводі, а потім перевозять на будівельний майданчик. На всіх елементах є маркування із послідовністю виконання робіт. Будинок збирається як конструктор. Часу на роботи не потрібно багато, всього кілька тижнів.
  • Простотою зведення. Для монтажу конструкцій не потрібна важка будівельна техніка. Бригада може складатися із 2-3 осіб.

Як зробити, щоб реконструкція була успішною?

Роботи складаються з кількох етапів, їхня тривалість залежить від характеру реконструкції. Спочатку складається план, у якому враховано форму майбутнього будинку. Потім, за потреби, розбирають старі конструкції. Наприклад, якщо зводитиметься другий поверх, розбирають дах. Слід враховувати, що при зведенні другого поверху при використанні СІП панелей не потрібно буде підсилювати фундамент, оскільки матеріал відрізняється невеликою вагою.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх