Ціни на деякі зарядні станції подвоїлись: поради для економії

Сьогодні, 14:40 Переглядів: 175 Р

 

Високий попит на товари так чи інакше призводить до дефіциту, а дефіцит своєю чергою стає причиною зростання ціни. Яскравим прикладом цього процесу є збільшення вартості зарядних станцій в Україні на тлі тривалих відключень електроенергії через ворожі обстріли енергетичних обʼєктів та виведення енергоблоків АЕС з експлуатації для планового обслуговування.

На тлі складної ситуації з енергетикою вже не вперше спостерігається ріст вартості зарядних станцій. Експерти сайту зі знижками та промокодами codes.com.ua проаналізували динаміку попиту та розповіли, як можна заощадити на купівлі систем автономного живлення.

Для наочності можна розглянути, як змінювалася вартість популярних моделей зарядних станцій з часом:

  • EcoFlow RIVER 2 Pro у 2022 році під час блекаутів коштувала понад 62 тис. грн, у 2023 році — близько 28 тис. грн, а влітку 2024 року — близько 34 тис. грн.
  • BLUETTI EB3A у 2022 році коштувала понад 32 тис. грн, у 2023 — всього 10 тис., а влітку 2024 року — понад 18 тис. грн.
  • BLUETTI EB55 у 2022 році коштувала понад 48 тис. грн, у 2023 — в середньому 15-17 тис. грн, а влітку 2024 року — понад 29 тис. грн.
    Тобто можна побачити, що найвища ціна була під час перших серйозних блекаутів у 2022 році, коли самих зарядних станцій в магазинах було досить мало, а попит на них підскочив до небачених значень. Та вже у 2023 році вартість різко знизилася і знову почала зростати у 2024 році під час нової хвилі відключень електроенергії.

Ситуацію прокоментував Андрій Лазаускас, експерт Codes:

«Два роки тому ситуація з зарядними станціями та іншими джерелами автономного живлення була значно складнішою саме через неочікуваний стрибок попиту. Ринок виявився не готовим до такої динаміки, а тому ціни злетіли в рази. Зараз такого сильного дефіциту немає, проте ціни зростають і можуть ще збільшитися восени та взимку»

Якщо ж говорити про купівлю саме зарядних станцій чи генераторів, то тут наразі оптимальним шляхом економії є використання промокодів, участь в акціях та розпродажах. Або ж замовлення з-за кордону, що дає змогу придбати товар дешевше, однак доведеться чекати довше. Плюс варто враховувати, що за кордоном також спостерігається певний дефіцит, тому ціни в іноземних магазинах теж зростають.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх