Оплата криптовалютою: перспективи розвитку платіжного методу

Сьогодні, 10:00 Переглядів: 79 Р

 

Криптовалюта має всі шанси стати потужним інструментом для здійснення платежів у різних сферах економіки. За прогнозами, до 2029 року середньорічний темп зростання обсягу криптоплатежів становитиме близько 17%

Як криптовалюта змінює платіжний ландшафт

22 травня 2010 року, відбулася знаменна подія, відома як Bitcoin Pizza Day. Цього дня Ласло Ханеч здійснив першу в історії оплату криптовалютою, заплативши 10 000 BTC за дві піци. На той час ціна піци становила близько $25. Однак, враховуючи стрімке зростання курсу біткоїна, у 2024 році ці дві піци коштували більш ніж $690 мільйонів!

За ці 14 років фінансовий ринок дуже змінився. Наразі в майже кожній країні світу можна розрахуватися цифровими монетами, навіть якщо їх статус в країні ще досі не визначений. 

В Україні також йде стрімкий розвиток крипторинку. Постійно з'являються нові біржі, що пропонують свої послуги, але варто завжди перевіряти рейтинг бірж і обирати лише надійних представників зі світовим ім'ям. Це має допомогти знизити ризики що існують у криптосфері. Також варто ознайомитися з можливістю вивода цифрових монет. Для цього варто переглянути список криптокарт для українців, адже в різних країнах передбачені різні можливості. 

Переваги та ризики оплати криптовалютою

У 2024 році криптовалюта стає все більш популярною формою оплати. Експерти по всьому світі прогнозують стрімкий розвиток цього платіжного методу, адже він має значні переваги:

  • Криптовалюта не контролюється жодним урядом чи фінансовою установою. Це дає їй низку переваг, таких як стійкість до цензури, прозорість та безпека.
  • Криптовалютні транзакції зазвичай обробляються швидко та з низькими комісіями, що є зручним способом надсилання та отримання платежів, особливо для міжнародних переказів.
  • Ціна криптовалют може значно зростати, що робить їх інвестиційний потенціал дуже привабливим.
  • Деякі криптовалюти пропонують високий рівень конфіденційності.
  • Криптовалюту можна купити та продати за допомогою бірж, банкоматів та інших методів. Це робить її доступною для людей у всьому світі.

Але не варто забувати і про ризики:

  • Ціна криптовалют може різко зрости або впасти протягом короткого періоду часу. Це може призвести до значних збитків для інвесторів.
  • Криптовалюта часто використовується для шахрайства та інших злочинів. Це пов'язано з тим, що вона децентралізована та анонімна.
  • Уряди в усьому світі все ще намагаються визначитися з тим, як регулювати криптовалюту. Це може призвести до невизначеності та ризиків для користувачів.
  • Криптовалютні гаманці можуть бути зламані, що може призвести до втрати коштів. Важливо вживати заходів для захисту своїх електронних активів.
  • Криптовалюта - це нова технологія, і вона все ще перебуває в розробці. Це може призвести до технічних проблем, таких як збої та втрата даних.
Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх