Спальня в стилі фен-шуй: як розставити меблі і покращити якість сну?

Сьогодні, 12:55 Переглядів: 120 Р

 

Чи відчуваєте ви, що спальна кімната не дарує того спокою і відновлення сил, яких так потребує ваше тіло? Можливо, справа не лише в матраці чи подушці. Давнє китайське вчення фен-шуй стверджує, що енергетика нашого житла значно впливає на життя і здоров’я.


Як правильно розставити меблі в спальні, щоб залучити позитивну енергію і покращити якість сну? Відповіді на ці питання знайдете у нашій статті.

Меблі в спальню за принципами фен-шуй

Фен-шуй, древнє китайське вчення про гармонію простору, надає особливого значення оформленню спальні. Адже саме тут ми відпочиваємо і набираємося сил. Ось базовий набір меблів, який рекомендується за принципами фен-шуй:

  

  • Ліжко двоспальне: центральний елемент кімнати. Воно має бути комфортним, зручним і мати високе узголів’я. Ідеально, якщо ліжко стоятиме посередині стіни, щоб під час сну ви бачили двері.
  • Приліжкові тумбочки: їх має бути дві, розміщені симетрично по обидва боки ліжка. На них можна поставити лампи, книги або інші предмети, які створюють атмосферу затишку і стають в нагоді під час відпочинку.
  • Шафа в спальню: для зберігання одягу та інших речей. Її краще розмістити так, щоб дзеркало не було спрямоване на ліжко.
  • Комод: може бути додатковою поверхнею для зберігання речей або декоративних елементів.

Чому саме цей набір?

 

По-перше, мінімалізм: фен-шуй рекомендує уникати надмірності. Забагато меблів в спальні заважають циркуляції енергії Ци.

По-друге, симетрія: парні предмети створюють відчуття балансу і гармонії та порядку в кімнаті.

По-третє, функціональність: кожна тумба, шафа і комод мають чітко визначене місце і виконують свою функцію.

І звісно ж, енергетика: збалансоване розташування меблів впливає на потік енергії в спальні і покращує якість сну.

Де поставити ліжко?

 

За принципами фен-шуй, правильне розташування ліжка сприяє якісному сну, міцному здоров’ю та гармонійним стосункам.

Основні рекомендації:
1. Розміщуйте узголів’я ліжка біля стіни, щоб відчувати себе захищено. Стіна повинна бути міцною та без вікон чи ніш.

2. Не ставте ліжко прямо навпроти дверей, щоб уникнути безпосереднього потоку енергії, який може викликати стан тривоги.

3. Балки та інші фігурні виступи над ліжком створюють негативну енергію, що може вплинути на ваше самопочуття. Тому стеля повинна бути рівною і світлою.

 

4. Не розташовуйте дзеркало навпроти спального місця, адже воно відображає енергію, що може негативно вплинути на сон та стосунки.

5. Залишайте вільний простір з обох боків ліжка для безперешкодної циркуляції енергії.

 

6. Уникайте кутів (адже вони накопичують негативну енергію) і протягів.

Де купити меблі по фен-шуй?

 Інтернет-магазин Taburetka.ua облаштує вашу спальну кімнату найкращим чином. На нашому сайті ви знайдете якісні ліжка, шафи, комоди, тумби за доступними цінами. А якщо витрачати час на вибір кожного елемента вам не до снаги, завжди можна купити спальний гарнітур. Він включає двоспальне ліжко з матрацом, шафу, приліжкову тумбу і навіть туалетний столик, тобто все необхідне для швидкої організації простору.
Використовуйте поради від китайських мудреців, меблі від Taburetka.ua і перетворіть свою спальню на місце сили і відновлення!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх