«Дитина не відходить від мене ані на крок!»

7.07.2011, 11:52 Переглядів: 1 908
Батькам, які їдуть у відпустку з дитиною, варто готуватися саме до сімейного відпочинку. Побути наодинці не вдасться. Під час відпустки діти намагаються компенсувати нестачу спілкування з батьками і не залишають їх ані на хвилину..

Почалась відпустка. Ви мрієте поплавати на світанку, почитати на пляжі, повечеряти вдвох у  ресторані на набережній... Та ваше маленьке 3-5 річне дитя не відпускає вас ані на мить, вимагає, щоб з ним гралися, відмовляється засинати і взагалі ламає усі плани на романтичну відпустку. Незадоволення батьків лише провокує ще більшу кількість капризів. 

Чому ж дитина не може від вас відірватися? Безумовно, на це впливає зміна клімату та місця перебування. Діти повільніше, ніж дорослі, адаптуються до нових умов. Їм знадобиться щонайменше три дні, щоб переконатися, що нове місце безпечне, а мама і тато поруч, і нікуди не поділися.

Є й ще одна причина капризів, про яку часто забувають батьки – під час відпустки діти намагаються поспілкуватися та побути поруч з батьками, які цілий рік йдуть від них на роботу, а потім повертаються втомлені та заклопотані. Діти хочуть спілкуватися! Тож дайте їм можливість відчути вашу любов. Знайдіть час для ігор, жартів та веселих прогулянок разом.

Вперше побачити шторм або летючу мишу і розділити свої враження з батьками – це дуже важливо для маленької людини. «Наспілкувавшись» з вами кілька днів та переконавшись у вашій любові, діти надалі спокійніше залишатимуться в компанії ровесників або з аніматором у дитячому клубі.


Приїхавши на відпочинок у незнайоме місце, заспокойте дитину, детально розкажіть їй, що ви тут робитимете – куди ходитимете, що побачите. Чим більше діти поінформовані про те, що на них чекає, тим швидше вони пристосовуються до нового місця та перестають тривожитись і капризувати.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх