Життя під мікроскопом

26.11.2006, 19:11 Переглядів: 2 598
Нещодавно до нашого міста приїхала незвичайна виставка. Замість картин та витворів мистецтва, автори привезли із собою інфузорії-туфельки, мікроби, бактерії, бліх та різних паразитів. Тобто істот, які оточують нас усюди, але яких ми ніколи не бачимо. Тепер охочі можуть роздивитись, які ж вони насправді, ці мікроскопічні творіння.

У краєзнавчому музеї відкрилась виставка мікротварин

«Наш адрес – Советский Союз». Олексій із дружиною – кочівники. Постійного місця проживання вони не мають. Із своїми експонатами та мікроскопами подорожують по Україні. До нашого міста приїжджають вже вдруге, минулого разу були півтора року тому. Чи довед

Нещодавно до нашого міста приїхала незвичайна виставка. Замість картин та витворів мистецтва, автори привезли із собою інфузорії-туфельки, мікроби, бактерії, бліх та різних паразитів. Тобто істот, які оточують нас усюди, але яких ми ніколи не бачимо. Тепер охочі можуть роздивитись, які ж вони насправді, ці мікроскопічні творіння. Наприклад, у крапельці води, мікроістот, що метушаться перед вашими очима, тисячі. Роздивитись все це відвідувачам допомагають 30 мікроскопів. Якщо ж вам цього не досить, на додаток зможете дізнатись, що ж живе у вашій слині, і хто ваші пращури за національністю.

Впізнай свої корені!
Якщо волосся покласти під спеціальний мікроскоп і дуже-дуже збільшити, можна побачити його малюнок. Кожній національності властивий свій візерунок, по якому можна дізнатись про свої «корені». Це називається антропологічне дослідження волосся. Однак волоски, можуть бути різної «породи» – наприклад, на одній голові молдавани спокійно можуть уживатися із білорусами, турки з  українцями. Комбінації можуть бути найрізноманітніші: національність визначатимуть за найбільшою кількістю волосся.

 


 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх