Що принесе груднева весна?

23.12.2006, 14:12 Переглядів: 1 722
Останнього тижня у Кременчук завітала весна – сонечко сяє і гріє горобчиків у кущах, на бузку з’являється листя, хтось із дач досі привозить редиску, а в декого квітнуть троянди.
На багатьох деревах у Кременчуку бруньки вже готові «вибухнути»

Останнього тижня у Кременчук завітала весна – сонечко сяє і гріє горобчиків у кущах, на бузку з’являється листя, хтось із дач досі привозить редиску, а в декого квітнуть троянди. А що казати про картоплю та цибулю, якими завбачливі господарі завалили всі комори? Вона масово проростає, тому в раціоні зараз переважають страви саме з цих продуктів.
Романтичний весняний настрій може зіпсувати також прогноз спеціаліста щодо наслідків грудневого потепління. «Ця «весна» дуже погано відіб’ється на рослинах, – каже директор ВАТ «Квіти Кременчука» Іван Олійник. – Бруньки просто попримерзають, а це вплине на цвітіння всіх плодових дерев та, відповідно, на врожаї з них. В озимих культур, що зеленіють зараз на полях, та сама проблема – від різких змін температур майбутній урожай лише втрачає в обсягах». А це, звісно, гарний привід підняти ціни.
 Щоб хоч якось захистити від примх погоди своє власне садове господарство спеціаліст радить накрити дерева плівкою, якщо є можливість, а троянди знову обрізати та засипати повністю землею.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх