Р-р-репетируємо Новий Рік

23.12.2006, 14:12 Переглядів: 2 279
Готуємося до свята «по-свинськи»: накриваємо на стіл, прикрашаємо ялинку, «наводимо марафет» і …тренуємось виходити із запою.

Хочете поставити ялинку? Спитайте мене куди. Ваш Фен-Шуй

Виявляється, звичайна ялинка може здійснювати новорічні бажання не гірше за Діда Мороза. Прихильники древнього мистецтва композиції Фен-Шуй кажуть, що зелена красуня, встановлена у «правильному» місці, здатна навіть змінити життя на краще.
Знавці Фен-Шуй стверджують, що якщо ялинку поставити на певне місце у домі, то, як мінімум, у ньому покращиться мікроклімат. А як максимум – покращиться ваша доля.

Новорічна мода. Вогняна Свиня любить, щоб усе було красиво!

За східним гороскопом, 2007-ий  буде роком Вогняної Свині. Астрологи кажуть, що ця Хрюша – дама гламурна. Тому, щоб задовольнити її тонке почуття прекрасного, особливу увагу в новорічну ніч слід приділити своєму вбранню, макіяжу та зачісці.

Сиплемо бісер перед Хрюшею
Дванадцять років тому у нас була Синя, Деревна Свиня. Тоді астрологи радили одягати щось картате, веселеньке, у горошок. Або щось екстравагантне, тому що в 1995 році починалася епоха Водолія.
Через півтора тижні настане рік Червоної або Вогняної Свині. Астрологи розповідають, що  ця дама обожнює статки і комфорт, тому зустрічати рік Червоного Поросяти слід у дорогому та ефектному вбранні. Одягти треба щось новеньке. Щоб догодити Хрюші, обирайте теплі кольори – помаранчевий, червоний, морквяний, цегляно-коричневий, пурпуровий, бордовий, охристий, коричнево-землистий тощо. Актуально також виглядатимуть чорний та золотий. Віддайте перевагу вбранню з шовку і хутра. Скористайтеся можливістю одягти розкішні прикраси з натурального каміння чи бісеру.
Взагалі ж, не обов’язково одягатись в один колір з ніг до голови. Свинці буде достатньо одного яскравого елемента – елемента костюма, аксесуара.

Додайте блиску
Новорічна річ – це унікальна можливість дозволити собі, чого душа забажає. У макіяжі  в тому числі. Можна сяяти, переливатися, блищати – це ж головне свято року. Всі зрозуміють вас, бо сяятимуть так само. До того ж, у новорічну ніч можна вигадати для себе будь-який образ. Наприклад, можна стати Снігуронькою чи Сніговою Королевою. Для цього варто лише виділити кінчики нафарбованих вій білою тушшю, торкнутися білим олівцем брів і обвести ним контур губ. Шикарна холодна жінка вийде!
Не хочете бути онучкою Діда Мороза – будьте сама собою, тільки на святковий манер. Оберіть для свого макіяжу ті кольори, які подобаються Вогняній Хрюші і додайте зовсім трішки золота у вигляді невеликих вкраплень. Для створення такого образу підійдуть і золотаві тіні, і сяюча пудра, і блиск для губ.

Святкова голова
Новорічна зачіска, втім, як і макіяж, – безмежний простір для фантазії.  Хочете блищати і виглядати яскраво – немає нічого простішого. Сучасний вибір засобів для укладки цілком дозволяє це зробити навіть у домашніх умовах.
Для створення святкового іміджу можна скористатися, наприклад, гелем для волосся з блискітками всіх кольорів райдуги. Його наносять на окремі пасма або тільки на чубчик чи хвіст. Особливо ефектно виглядатиме коротке волосся, якщо його повністю покрити цим засобом для укладки.
Блискітки для волосся випускають також і у формі лаку. Такий засіб не тільки змусить вашу зачіску сяяти, а й надійно її зафіксує. 
Волосся можна розфарбувати за допомогою спеціальної туші чи відтіночного лаку. Вибір кольору залежатиме тільки від вашої уяви – зараз палітра подібних засобів коливається від натуральних до «кислотних».
Словом, табу для новорічних зачісок не існує. Всі вищезгадані засоби можна з успіхом комбінувати. Адже Новий рік – це свято-маскарад, коли ваші найсміливіші ідеї сприйматимуться, як належне.

Юлія АРТЕМЕНКО-КАПУСТА

«Та-а-а-к! А що у нас до столу?»

Цього року «розгулятися» за столом можна як слід! Ніяких обмежень! Чому? Та тому що Свиня повинна почуватися на новорічному святі, як у своїй «тарілці»! А оскільки ця домашня тваринка не дуже в їжі вередує, підійде все, що ви приготуєте. Як мовиться, чим більше, тим краще. Проте все ж таки є «складові», котрим, накриваючи на стіл, необхідно буде приділити більше уваги, ніж іншим. Намотавши усі поради на «вус», намагайтеся своє новорічне меню скомпонувати так, щоб страви були не надто ситними та важкими для шлунку.  Підготуйте багато зелені, адже, як не крути, у раціоні кабана переважає саме рослинна їжа. Цибуля, кріп, петрушка повинні входити до складу новорічних страв або ж просто прикрашати їх. У їжу можна додавати корицю, кедрові та будь-які інші горіхи. Побільше салатів з коренеплодів (морквяний, з буряка та редиски тощо). Квасоля і боби, м’ясо птиці або дичина, хліб, свіжа соковита трава та фрукти (персик, айва або лимон) повинні обов’язково прикрашати ваш святковий стіл.

Їсти свинину чи ні – ось у чому питання!
Поради щодо присутності свинячого м’яса на новорічному столі 2007 року – різні. А головне – зовсім протилежні. Дехто говорить: «Ні в якому разі не можна – тому що потім ця свиня воскресне з мертвих, прийде вночі і повечеряє тобою!» :)  А якщо серйозно, то в основному, вживати свинину на Новий рік не рекомендують – це ж все-таки символ 2007-го, до якого потрібно ставитися з повагою. Інші стверджують протилежне – можна, адже рік Свині розпочинається лише з середини лютого. Питання: «Їсти чи не їсти свинину на Новий рік?» не актуальне для православних, які дотримуються посту – а він закінчується лише 7 січня. А мусульманам та іудаїстам релігія забороняє їсти свинину взагалі.

«Братці, що вчора було? Голова розколюється! Нічогісінько не пам’ятаю!»

Щодо «нічогісінько не пам’ятаю», ми вже давали поради в одному з попередніх номерів. По-перше, старайтеся не напиватися до такого стану. Або ж, якщо вже міру (яку безперечно, знаєте) ви переступили – перегляньте відеозйомку «гульні» чи дочекайтеся новорічних фотографій.
А от попіклуватися про своє здоров’я «до», «під час» та «після» вдалого Нового року було б не зайвим. Аби не прокинутися з «о-о-о-о-отакенною» головою уважно прочитайте наступні поради, які «ТелеграфЪ» назбирав виключно для вас у спеціалістів-медиків та спеціалістів з народу.

«До»
Забороняється вживати алкоголь (за порадами Володимира Пащенка, головного лікаря Кременчуцького міського наркологічного диспансеру):
1. Дітям, підліткам.
– Нині дуже поширений серед підлітків пивний алкоголізм, – говорить Володимир Пащенко. – Тому як про пляшечку пива, так і про «бренді-коли» їм потрібно забути! (Мова вже не йде про вино, коньяк та горілку, які взагалі не можна вживати дітям)!!!
2. Людям, які напевне знають про свою «несамовитість» після «скляночки горілки» – їм, а також тим, хто визнав свою залежність і проходив лікування у наркологічному диспансері. Порада – краще алкогольну випивку замінити на безалкогольну! 
Само собою зрозуміло, що кожен повинен знати свою міру. У Франції, наприклад, установили «власну». Там людина, яка вживає алкоголь більш ніж два рази на місяць (під «алкоголем» розуміється не більше 200 грамів хорошого вина), вважається п’яницею. Тому обережніше, дорогі кременчужани, – не поспішайте до Франції, або ж замініть своє українське поняття про алкоголізм (не більше раз у місяць, але «конкретно»; або ж – часто, але «потрошку») на французьке! 
3. Людям із гострими захворюваннями.
– Печінка – це лабораторія організму! – говорить Володимир Пащенко. Навіть невелика кількість вина може бути токсичною для цього органу. Шлунок, печінка, підшлункова залоза, нирки, серце – органи-мішені алкоголю! Люди, які вважають, що алкоголь у невеликій кількості для організму є корисним, роблять велику помилку.
4. Жінкам можна, але обережно.
За словами головного лікаря-нарколога, організм жінки не переносить великої кількості алкоголю. Саме випивка іноді стає причиною жіночих захворювань.

«Під час»
Усі ми прекрасно розуміємо, що пити на голодний шлунок не «пристойно» (шлунок буде ображатися). Проте, якщо ви дотримаєтеся порад щодо «доречних» новорічних страв, то ця проблема відпаде сама собою. А от, чим закушувати, запивати та як пити, аби не сп’яніти, радимо нижче.
1. Не варто запивати алкоголь водою «з бульбашками». «Бульбашки», як виявилося, сприяють швидкому всмоктуванню токсичних речовин.
2. Запам’ятайте антидоти ! Це такі ліки, які вважалися ефективними в старій медицині у боротьбі проти отруєнь. У даному випадку їх використовують для того, щоб підбадьорити організм та нейтралізувати зайву кількість алкоголю. Це напої із вмістом кофеїну: чай, кава, кока-кола (корисна дія, за словами Володимира Пащенко, важливіша за вміст «бульбашок» у цьому напої). До речі, кока-кола стане у пригоді й наступного дня після вечірки.
3. Звичайнісінька картопля (крохмаль), жирна та білкова їжа обов’язково повинні бути на святковому столі. Так, жир сприяє захисту слизової і «притупляє» швидкість всмоктування.
4. Не змішуйте алкогольні напої!

«Після»
Що? Не дотрималися порад, які перераховані вище? Голова розколюється, а навколишні дратують? Прочитайте нижче, ЩО потрібно вжити, аби «світ» ставився до вас більш поблажливо.
1. «Медихронал» (2 порошки).
2. Легкі заспокоюючі.
3. Побільше соків (акцент на виноградному, грейпфрутовому).
4.  Аскорбінова кислота.

Людмила ЧВАНЬКО



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх