Українців у Росії реєструватимуть навіть на пошті...

15.02.2007, 16:02 Переглядів: 1 875
Віднедавна всі іноземці, що приїжджають до Росії, мають зареєструватись протягом трьох днів.

Щоденно на Москву з Кременчука відправляється потяг. Як виявилось, багато кременчужан, що виїжджають до російської столиці, досі не знайомі з нововведеннями в міграційному законодавстві Росії.  Поміж тим, новий закон анулював угоду між Росією та Україною, за якою українці мали право перебувати в гостях у північних сусідів без реєстрації 90 днів. Тепер усі, хто в'їжджає до Росії, повинні протягом трьох днів стати на облік у Федеральній міграційній службі.

Як зареєструватися? Про іноземця, який перебуває у країні протягом трьох днів, повинна заявити сторона, яка приймає, – чи то росіянин, який запросив у гості, чи організація, до якої він приїхав. За даними газети «Сегодня», тургрупи не повинні вишиковуватись у черги, щоб стати на облік, – реєстрацією займуться турфірми, які їх привезли. Якщо ви 'дикун' – про вас повідомить готель, де ви пред'явите міграційну картку й паспорт.
Повідомити про гостя можна двома способами – особисто завітати до органів міграційного обліку або відіслати бланк повідомлення про взяття на облік поштою. Спеціальні бланки вже є і у відділеннях зв'язку, і у підрозділах Федеральної міграційної служби. Прийнявши повідомлення, робітник пошти чи міграційної служби на відривній частині ставить штамп і віддає особі, яка приїхала. Зареєструвавшись, українці можуть перебувати в Росії до півроку.

Їздимо в Росію по-новому
БУЛО. Українці мали право перебувати в Росії до 90 днів без реєстрації. Документом, який підтверджував законність їхнього перебування у країні, був залізничний квиток і міграційна картка з печаткою прикордонної служби РФ.
¦   Для отримання реєстрації були необхідні численні довідки з місця проживання.
¦   Держава мала право відмовити в реєстрації.

СТАЛО.  Протягом трьох днів усім необхідно стати на облік.
¦   Реєстрацією може займатися лише сторона, яка запросила. Вона повідомляє про гостя двома способами:
– особисто приходить до органу міграційного обліку й пред'являє паспорт та міграційну картку особи, яка прибула;
– йде на пошту, де заповнює спеціальний бланк сповіщення про взяття на облік, теж пред'явивши необхідні документи. Частина бланку пересилається у міграційну службу, частина – залишається у сторони, яка приймає.
¦   Якщо сторони, яка запрошує, немає, наприклад, турист прибув до країни 'дикуном', то його реєстрацією займається готель, у якому він зупинився на час візиту. Якщо місце перебування буде змінюватись, необхідно ставати на облік повторно.
¦   Держава не має права відмовити у взятті на облік.

Як прожити без реєстрації
Колишній кременчужанин Роман, який уже півтора року мешкає у Москві, розповів «Телеграфу», що зробити фальшиву реєстрацію в столиці Росії дуже просто. «У метро багато оголошень з пропозицією оформити реєстрацію. Вартість фальшивки коливається в межах 20-200 доларів залежно від її якості. Міліція, переглядаючи документи, ставить запитання на зразок: яке метро біля будинку, що вказаний у реєстрації, які там автобуси
ходять. Необхідно без запинок на все відповісти, тоді підозри не виникнуть', – каже Роман.

 



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх