Останні лицарі збираються в Криму

17.08.2007, 12:08 Переглядів: 2 067
Починаючи з 14 липня й до кінця літа, у Судаку проходить фестиваль «Генуезький шолом». Лицарські обладунки, перебинтовані руки, стрільби із середньовічної зброї повертають відвідувачів у Середньовіччя..
Так званий, бугурд. На якісь півхвилини поле бою змовкло – було чутно лише брязкіт зброї об лати та зойки лицарів. Перебинтовані пальці та численні подряпини свідчили, що бій був не «показушний»

Цього року у кримському Судаку щорічний фестиваль «Генуезький шолом» проходить півліта. У Судакській фортеці активісти лицарського руху зібрали середньовічних вояків зі всієї України, Росії та Білорусі. Кожні вихідні проводяться справжнісінькі лицарські поєдинки, стрільби із середньовічної вогнепальної зброї, конкурси середньовічних костюмів та, двічі на день, бугурди – театралізоване дійство за участю східних танцівниць, лицарів, середньовічних бандюків, сил зла та сил... НАТО. Після бугурдів танцівниці пропонували… приватні середньовічні танці. Той, хто виграв аукціон, міг роздягти дівчину 17 сторіччя – за десять хвилин хлопці справлялися…
Дивитися фільми «фентезі» та інше подібне відео – це, за словами учасників фестивалю, щось надто відірване від реальності – набагато краще доторкнутись до середньовіччя через реальних людей, подивитися, наскільки зручно носити лати та дивитися на світ божий через забрало шолому...

Як не подивись – справжнісінький Джек Горобець із «піратів Карибського моря». Серця присутніх дам були навіки розбиті:)

Вогнепальна зброя у Середньовіччя мала більше психологічний ефект, ніж вражальний. Через «пекельні вибухи» та запах сірки церква кілька разів хотіла її заборонити.

Лук у Середньовіччі залишався найсмертельнішою зброєю.

Справжні шотландці під спідницями нічого не носять :)

На фестивалі бійці НАТО дружньо покурювали із арабськими бойовиками. До речі, коли відбувалося постановочне дійство сили НАТО замінили в оригінальному тексті «сили пекла»

Лицарська відповідь «дамі з веслом» – середньовічна дама з базукою. Колоритно!



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх