Вересень буде теплий, але трохи подощить

6.09.2007, 17:09 Переглядів: 1 972
Нинішня осінь обіцяє бути теплою, кажуть синоптики. «Як і торік температура повітря буде в межах норми, до 22 градусів тепла вдень, вночі прохолодно.

Нинішня осінь обіцяє бути теплою, кажуть синоптики. «Як і торік температура повітря буде в межах норми, до 22 градусів тепла вдень, вночі прохолодно. «На мою думку, вересень буде засушливий, значні опади, на які так сподіваються українці, не прийдуть», – розповідає «Телеграфу» начальник відділу довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного гідрометереологічного інституту Маргарита Барабаш.
Поміж тим заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко відзначив, що дощі протягом місяця обов’язково пройдуть. «Зараз Карпати буде заливати, потім дощі пройдуть у Центральному регіоні, у Харківській, Сумській та Полтавській областях.  Друга половина місяця, можливо, буде більш засушлива. Щодо температури повітря, то на вихідні стане холодніше. На Півночі та Заході буде  десь 16-17 градусів тепла, на іншій території –20-25. Похолодає по всій території України, у тому числі і на Полтавщині на 4-5 градуси. Але на Півдні буде тепло»
Синоптики обіцяють, що сезон у Криму триватиме весь вересень. «Море буде повільно охолоджуватись десь до 19-23 градусів. Причин для різкого похолодання немає. Можливо, до кінця вересня сміливо можна буде купатись у морі», – каже пан Прокопенко. На бабине літо фахівці чекають у жовтні. «За багаторічними даними, похолоднішає в жовтні, а потім прийде бабине літо».

Коли на нас вилилось найбільше
У 2005 році на кременчужан вилилось більше опадів, ніж у 2006 та 2007 роках. «Наймокрішим» був липень, тоді випало дощів більше, ніж за сім попередніх місяців. Багато хто з кременчужан і досі пам’ятає «Кременчуцьку венецію»: від зливи доводилось рятувати навіть автомобілі.
Виявляється, що подекули кількість опадів навесні або взимку більша, ніж влітку чи восени. Так, минулого року у лютому дощило учетверо менше, ніж у липні. Цього року найбільше опадів було у червні, квітень був зовсім сухий. А найпосушливіше літо, за даними метеорологічного відділу Кременчуцького льотного коледжу, було минулоріч.

Прогноз
Поміж тим гідрометцентрівський сайт обіцяє із 7-10 вересня дощі, із 12 по 17 серпня 19-23 градуси тепла та переважно похмуру погоду. З 20 по 27 вересня опади не очікуються, температура – 17-23 градуси тепла. А з 27 вересня по 12 жовтня, можливо, дощитиме. Температура впаде до +15-19 градусів. З третього жовтня температура впаде до +13 і далі поступово зменшуватиметься.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх