Рятуйте! У нас оселилися бомжі

6.09.2007, 18:09 Переглядів: 1 867
Мешканці будинків 31/6 на вул. Першотравневій та 8 на бульварі Пушкіна скаржаться міському голові та прокурору міста на те, що на їхньому подвір’ї оселилися бомжі. «Зробіть щось із цим!» – вимагають обурені громадяни. «Ми пришлемо до вас патруль», – обіцяє їм дільничний інспектор.
Славнозвісне подвір’я. «Вдома» – лише один безпритульний. «Решта – «на роботі», – кажуть мешканці навколишніх п’ятиповерхівок, – десь пляшки збирають чи щось інше».

У мешканців будинків на вул. Першотравневій, 31/6 і бульвары Пушкіна, 8 спільне подвір’я. Нічим особливим воно не вирізняється. Середньостатистичне міське подвір’я – з дитячим майданчиком, лавками біля під’їздів та смітником. Примітне воно тільки тим, що на його території знаходиться трансформаторна будка та декілька гаражів, в одному з яких працює пункт прийому склотари.
– Тому у нас на подвір’ї бомжі й оселилися, – розповідає «Телеграфу» один з мешканців. – Для них тут – усі умови. Тут вони тобі й тару здають, а їжу та одяг «добувають» прямо із сміттєвих контейнерів. На дитячому майданчику вони сушать свій одяг, випивають, збираючись великими компаніями – вже справжнє стихійне сміттєзвалище влаштували посеред подвір’я. Бувало, що стосунки між бездомними мали суто сексуальний характер. Причому серед білого дня. І на все це дивляться наші діти!
Мешканці двох будинків уже направили своє звернення з 29 підписами на адресу міського голови Миколи Глухова та прокурора Віктора Павлійчука. «Ми просимо заборонити прийом склотари у гаражі біля наших будинків, – каже наш співрозмовник. – Також хотілося б, щоб комунальні служби прибрали стихійне сміттєзвалище посеред двору, а правоохоронні органи – навели лад із безпритульними. Адже бездомні можуть бути носіями різноманітних інфекцій».

«Розберемося!»
Дільничний інспектор, до якого звернулися обурені мешканці, пообіцяв владнати проблему, приславши наряд міліції. Але це – максимум, що наразі він може вдіяти. Справа у тому, що нинішнє україньске законодавство не розглядає бродяжництво як злочин. Та все ж подібні «гніздів’я» безпритульних загрожують безпеці та здоров’ю громадян.

Коли верстався номер
Коли газета вже була готова до друку, у редакції пролунав телефонний дзвінок –кременчужани повідомили про ще один «осередок» безпритульних. «Вони влаштували собі справжнє лігво у Ювілейному парку, – розповідає читач. – Колись бомжі уже жили там. Та влада з цим розібралася – комунальники викосили бур’ян, у якому бомжі ховалися, і прибрали їхні халабуди. Тепер вони знову повернулися на своє облюбоване місце».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх