«Я вам покажу!»

20.09.2007, 20:09 Переглядів: 2 050
Президент Ющенко намагається розмовляти з народом «його» мовою, прем’єр Янукович – «усіхошній» друг, брат і сват, а міський голова Глухов – слухач, про якого можна лише мріяти. Мова жестів наших можновладців розповість про них краще за будь-які слова..

Начальник відділу земельних ресурсів міськвиконкому Олександра Шереметьєва намагається переконати у чомусь навколишніх. З одного боку, такий жест говорить про емоційність та сентиментальнисть пані Шереметєва, з іншого – він свідчить про те, що вона вважає свою думку єдино правильною – мовляв, я ж вам кажу.

Таким міського голову Миколу Глухова можна часто побачити на сесіях міськради та засіданнях виконкому. Його жест говорить про те, що пан Глухов старанно намагається розібратися в ситуації. Якщо допустити, що перед мером хтось виступає, то такий жест ще й видає, що міський голова сумнівається у тому, чи оратор говорить правду.

Депутат міської ради та голова міського відділу охорони здоров’я Володимир Литвиненко підпирає щоку сплетеними руками. Такий жест означає, що його господарю ледве вдається приховати своє негативне ставлення до навколишніх подій або слів оратора. 

Депутат міської ради пан Сень розповідає щось важливе депутату міської ради та керівнику апарату міськвиконкому пану Стасюку. А щоб той повірив у його щирість, пан Сень довірочно торкається пана Стасюка.

Улюблений жест нашого президента – Віктор Ющенко з’єднує три пальці руки, щоб сконцентрувати на собі увагу публіки. З іншого боку, цей жест також означає близькість – Ющенко хоче бути блищим до своїх слухачів і розмовляти «їхньою» мовою.

Лідерка фракції БЮТ Юлія Тимошенко теж хоче бути близькою до народу – леді Ю теж частенько оперує «трьома пальцями». Що, вона гірша за президента?

Улюблений жест прем’єра Віктора Януковича, коли він ходить у народ, – потискання рук і погладжування передпліч шановних виборців. До речі, при повсякденному спілкуванні такий жест можуть собі дозволити лише найближчі друзі та родичі. Наші ж політики користуються цим потисканням свідомо. Порушуючи таким чином інтимну зону виборця, вони намагаються увійти до нього в довіру і продемонструвати навколишнім, що вони «свої».

Руки, що «дивляться» долонями вгору, демонструють, що їхньому господарю нічого приховувати, він відкритий та, начебто, щирий у спілкувані, як от зараз лідер соціалістів Олександр Мороз. І тут із двох одне: або пан Мороз насправді такий щирий, як видається, або з ним добре попрацювали його іміджмейкери – навчили правильних жестів.

Дякуємо за допомогу під час підготовки матеріалу психологу Крістіні Петриченко



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх