Люди «бояться» нових електролічильників

18.10.2007, 16:10 Переглядів: 3 011
Співробітники «Полтаваобленерго» при заміні лічильників на Першому Занасипі зіткнулися із супротивом мешканців. Вони відмовляються встановлювати нові прилади у власних квартирах. Мешканці обурюються, що майстри з самого початку не показали своїх посвідчень та сертифікатів якості на нові прилади. Керівництво «Полтаваобленерго» попереджає, що звернеться до прокуратури.

Від «страхів» може вилікувати прокуратура

11 жовтня до редакції звернулася мешканка Першого Занасипу і поскаржилася на працівників «Полтаваобленерго». Ось що розповіла «Телеграфу» молода жінка:
– Мені прийшло повідомлення, що дев’ятого жовтня будуть міняти лічильники. Я пам’ятаю як два роки тому нам замінили старі прилади на нові російські. Тоді у багатьох квартирах почали виділятися отруйні речовини з корпусів лічильників. Шум підняли! Після того лічильник замінили на звичайний. У день, зазначений у повідомленні, я так і не дочекалася нікого, а наступного дня надійшов новий лист, у якому було написано, що у разі недопущення електриків в квартиру електроенергію вимкнуть! Дочекалася я цих майстрів. Кажу їм, щоб показали посвідчення та сертифікати якості на лічильники. А вони у відповідь з гонором заявляють, що нічого нікому показувати не повинні і лякають відключенням світла! Нехай були б вони у якийсь спецодяг одягнені, а то просто четверо нахаб із торбою, набитою приладами і на таксі, а не на службовій машині – як я їх можу у хату пустити? І не пустила, і не одна я така – вони лише кілька приладів у будинку замінили, бо ніхто їх не хотів у квартири пускати. Не можна ж так справи робити…

Лічильники безпечні, робітники невиховані
«ТелеграфЪ» зв’язався із групою із експлуатації приладів обліку кременчуцької філії «Полтаваобленерго». Нам люб’язно показали результати санітарно-гігієнічного дослідження лічильника Інститутом екогігієни і токсикології ім. Л. І. Медведя (2004 рік) та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи (2003 рік).
Розповіли, що дійсно були випадки, коли нові російські лічильники випаровували формальдегід, але з цими приладами такої проблеми не буде.
Стосовно працівників, які «забажали залишитися невідомими», нам пояснили, що «вже втомилися вибачатися за культуру співробітників».

«А ми все одно не мінятимемо…»
Мешканці «занасипських» будинків розповідають, що наступного дня до них приходили вже нові майстри – чемні. Вони зібрали людей на лавочці під під’їздом та показали всі сертифікати і відповіли на всі питання… «Тільки лічильники міняти все одно не будемо, – кажуть мешканці, – доки не побачимо, що із здоров’ям сусідів та показаннями все гаразд».

Коментар
На питання «Телеграфа» відповідає заступник директора кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» Ольга Ніконова.
– Чи зобов’язані були показати посвідчення ваші співробітники мешканцям?
– Так.
– На основі чого ведеться заміна лічильників?
– Це планова робота, зараз вона ведеться на вул. 50 років СРСР та у пров. Гвардійському. Загалом, ми замінюємо ці прилади по усьому місту. Старі лічильники відносяться до класу точності «2» і заборонені в експлуатації. Тому ми міняємо їх на нові класу точності «1».
– Чи мали право ваші співробітники «обіцяти» відключення електроенергії тим, хто не пустить їх у квартиру?
– Згідно з «Правилами користування електроенергією», ми маємо право відключити електроенергію, якщо мешканці не допустять робітників до виконання їх службових обов’язків. Але це крайні заходи, і ми до них вдаватися не будемо. Просто працюватимемо з мешканцями через прокуратуру. Нам не хочеться сплачувати штрафи, що виписуватиме метрологічна служба за невідповідність класу точності приладів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх