Українцям їздити до Росії, а росіянам до України стане важче

8.11.2007, 16:11 Переглядів: 2 054
Москва заявила про перегляд двосторонньої угоди, яка дає право громадянам України знаходитися на території Росії 90 днів без реєстрації. Росія зменшує цей термін до трьох діб.

У Федеральній міграційній службі (ФМС) Росії угоду про можливість українцям не реєструватися в їх країні протягом 90 діб відмовляються визнавати вже зараз. Вони посилаються на чинне міграційне законодавство, яке жодних пільг для перебування українців у Росії не передбачає і вимагає реєструватися протягом трьох діб. Однак між Росією та Україною діє двостороння угода, яка дозволяє не реєструватися українцям у північного сусіда 90 діб. Ці два документи протирічать один одному і викликають масу непорозумінь у обох сторін. «Будучи в Росії в одному відомстві у мене вимагали таки реєструватися, в іншому дозволяли це не робити 90 діб. Проте коли справа торкнулася оформлення деяких документів, то без реєстрації нічого зробити було неможливо»,-розповів випусковий редактор газети «Кременчуцький ТелеграфЪ» Олег Булашев.
Тепер у цьому непорозумінні буде поставлено крапку. Прес-секретар МЗС України Андрій Дещиця повідомив, що його відомство одержало офіційне звернення з посольства Росії в Україні з пропозицією переглянути угоду і дозволити громадянам України знаходитися на території Росії без реєстрації не 90 днів, а лише три доби.
Після такої заяви Москви, Київ вирішив запровадити аналогічну систему реєстрації.
Андрій Дещиця заявив, що МЗС розпочало консультації з МВС України, прикордонною службою і Держкомітетом у справах міграції про зменшення терміну перебування російських громадян на території України без реєстрації з 90 до 3 днів.
Термінів, коли це нововведення почне діяти, не називають.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх