Про креативного Діда Мороза з рогами, в трусах та балетній пачці

7.01.2011, 14:37 Переглядів: 3 370
Новорічний спектакль у палаці культури «Кредмаш» запам’ятався цікавим сюжетом і страшенним вереском Баби Яги.
Фото: Дмитрий Бабец

Поки тривали новорічні свята, у палаці культури «Кредмаш» відіграли 12 новорічних спектаклів. У деякі дні актори грали по три вистави на добу. «Кредмаш» – відомчий палац культури, та на дитячі вистави сюди приходять не лише працівники заводу дорожніх машин. Зал розрахований на 600 глядацьких місць. Таким чином, новорічні вистави в ПК «Кредмаш» відвідали більше 8 тисяч дітей (разом з батьками).

 

 Чи можете ви уявити – хоча би у страшному сні – як святкують Новий рік три сестри Баби Яги? Якщо не можете, то й не напружуйтесь – радянський письменник Едуард Успенський уявив цей кошмар набагато раніше за нас.  І не просто уявив, а й казку написав – «Как Бабы Ежки Новый год встречали».  Її  використали працівники ПК «Кредмаш», коли ставили новорічний спектакль.  Нічого вийшов спектакль, симпатичний.  І сестри Баби Йожки  були  добрими, хоча й неелегантними – в хусточках, в капцях та з довгими носами. До того ж одна з них страшенно верещала – не голос, а справжня Ієрихонська труба.  Зате інша сестричка виявилась такою жартівницею –  силою свого чаклунства вона матеріалізувала на сцені  різні клони стандартного Діда Мороза.  Один клон був у трусах, другий – з рогами. А третій – у балетній пачці.  Нічого, діти все витримали – навіть аплодували, причому дружно. 

 До речі, справжній Дід Мороз виявився якимсь неуважним та непристосованим до життя – двері до хати не зачинив, все проспав, дозволив себе пограбувати, потім бігав – увесь такий пограбований –  по сцені в піжамі.

 Та зрештою, закінчилося все добре.  Неуважному Діду Морозу повернули викрадений кожух та мішок із подарунками.  Його екстравагантних клонів – в трусах та з рогами – зі сцени прибрали.  Ялинку запалили, подарунки роздали. Хлопчику Тимоші (був там такий позитивний герой) повернули маму та тата. Три сестри Баби Йожки тихенько «примазались» до Тимоші та його батьків і зустріли з ними Новий рік по-людськи. Отже, всі залишились задоволені. Навіть Кощій Безсмертний. І, звісно ж, 500 маленьких кременчужан, які прийшли подивитися хвилюючий спектакль про неуважного Діда Мороза та трьох сестер Бабок Йожок.

Фото: Дмитрий Бабец

А це – екстравагантний клон стандартного Діда Мороза. Жив він недовго – встиг лише пронестись по сцені у балетній пачці, та залишити незабутній слід в душах маленьких кременчужан.

Фото: Дмитрий Бабец

Кощій Безсмертний мав стильний костюмчик та гарну статуру.  І погану звичку грабувати дідів морозів.

Фото: Дмитрий Бабец

.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх