«Історичні постаті Кременчука»

28.01.2011, 11:41 Переглядів: 3 052
20 січня у міському краєзнавчому музеї пройшла презентація видання «Історичні постаті Кременчука».
Школярка Олена Яремка стала переможцем конкурсу есе.

Сьогодні кременчужани знають прізвище чинного мера міста. «Вчора» знали прізвище  попереднього мера.  «На слуху» крутяться імена ще кількох посадовців, депутатів та приватних підприємців. На жаль, імена кременчужан, які по-справжньому прославили місто, ми знаємо гірше.  

Хто, крім краєзнавців, сьогодні пам’ятає корабельного інженера Івана Бубнова, астронома Бориса Герасимовича, винахідника Сергія Ромадановського, лікаря Михайла Димару, композитора Дмитра Тьомкіна?  Щоб нагадати про них та певною мірою увічнити їхні здобутки, кременчуцька громадська організація «Наше майбутнє ХХІ сторіччя» започаткувала проект «Історичні постаті Кременчука».

В рамках проекту видана друкована збірка «Історичні постаті Кременчука». Вона складається з трьох частин та містить історії про видатних кременчужан різних часів та видатних українців, які певний час жили та працювали у Кременчуці.  

20 січня у міському краєзнавчому музеї пройшла презентація видання «Історичні постаті Кременчука» та нагородження найбільш активних учасників і переможців конкурсу, проведеного серед школярів.

В рамках проекту кременчуцьким старшокласникам запропонували написати есе про якогось симпатичного видатного кременчужанина.  Найактивніше за роботу узялися учні четвертого ліцею та шкіл №№ 1; 12; 19.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх