Найкрасивіша виставка сезону

22.04.2011, 12:46 Переглядів: 4 721
У галереї відкрилась довгоочікувана виставка “Нової провінції”.
Таня Зубова біля “Пейзажу в стилі печворк”. Таня колись випадково заїхала з Москви до Кременчука і залишилася тут жити.

18 квітня в художній галереї відкрилась виставка робіт майстрів “Нової провінції” – цілих два зали гарнющих професійних робіт, які нечасто можна угледіти в Кременчуці.

Насправді виставку творчого об’єднання “Нова провінція” відкривали двічі – у неділю та в понеділок. У неділю художники організували митецький сейшн для своїх.  Було дуже гамірно, весело і стильно. У міській художній галереї зібралося з півсотні музикантів та художників. Прийшли родичі і спонсори з білим та червоним вином, а також інші тонкі цінувальники мистецтва.  На  художниць з “Нової провінції” найбільше і найнезабутніше  враження справив Діма Ткаченко – поет, музикант і зять відомого художника Олега Ліпченка.  Діма майстерно бив у барабан і читав вірші про милостивого короля.  Вийшло дуже стильно.  Відомий друг художників і майстер-червонодеревник  Леонід Захарович віршів не читав, зате приніс кожній художниці по букету гарненьких жовтих хризантем.  Дівчатам страшенно сподобалось. Потім усі пили вино, слухали музику, говорили про мистецтво і трохи танцювали. Дехто навіть намагався непевною рукою бити у барабан Діми. Свято вдалося.

  Наступного дня відбулось офіційне відкриття виставки – “дубль 2” для чиновників і преси. Гостей зустрічали три найвідповідальніші художниці – Тетяна Шуляк, Інна Мосієнко та Світлана Готвянська.  До них долучилася і москвичка Таня Зубова. Дівчата мужньо узяли на себе тягар офіційного відкриття.  Це був понеділок – не те, щоб чорний, але тяжкий понеділок після міського суботника, пафосно проведеного владою 16 квітня.  Усю суботу чиновники різних рангів бігали по місту та позували з лопатами перед телекамерами.  Тож не дивно, що в понеділок у художній галереї жодного з них не було – це все від перевтоми.  Власне, гостей на офіційне відкриття виставки прийшло усього четверо – зате яких!  Прийшли три художники-колеги і найвідоміша у митецьких колах дама – директор художнього салону. Кожен із гостей добросовісно виголосив по промові.  Голова кременчуцького відділення Спілки художників України пан Маньков не дуже впевнено сказав, що виставка “очень приличная” і тут відчувається “женская рука”.  Художник Черепанов чітко зазначив, що виставка “очень интересная” і приваблює “разноплановостью философских взглядов”. Третій гість – художник Руденко – скромно промовчав, зате дуже доброзичливо посміхався.  І, нарешті, дама – директор художнього салону пані Ясногородська – щиро похвалила акварелі Світлани Готвянської – прямо так і сказала: “Светочка, рядом с этим авангардом ваши акварели очень радуют глаз и пахнут весной!»

Послухавши гостей, художниці теж виступили з промовами. Усі вони були коротенькі, і зводились до пропозиції піти і подивитися, нарешті, роботи. Що ми з радістю і зробили. Бо завжди чекаємо виставок “Нової провінції”.  Творче об’єднання  організували професійні талановиті живописці. Більшість з них виїхали з України, живуть і працюють в Європі та Канаді. На щастя, четверо ще залишились у Кременчуці. Свою нову виставку вони назвали “Перехрестя”. Назва символічна, цілком відповідає змісту старої пісні Макаревича – перехрестя для того й існують, щоб обирати інші шляхи. Гості виставки недарма зазначали, що майстри “Нової провінції” багато в чому змінили стиль та техніку.  На виставці ви побачите нові і дуже гарні роботи Олексія Рубанова – сяючу “Сіддхартху” та “Зороастра”;  а також витончену “Гармонію зеленого” Тетяни Шуляк, гарнющих “Пегасиків” Інни Мосієнко  та ніжні проліски і півонії Світлани Готвянської.  До речі, пані Ясногородська сказала правду – вони дійсно радують око.

 

Інна Мосієнко та її “Пегасики” (фрагмент).
 Інна  впевнена, що роботу не можна “огороджувати” якоюсь конкретною назвою. Між тим назва її роботи – “Пави – чи?” – під груповим портретом павичів та курок відається нам блискучою.

Інна Мосієнко та її “Пегасики” (фрагмент). Інна  впевнена, що роботу не можна “огороджувати” якоюсь конкретною назвою. Між тим назва її роботи – “Пави – чи?” – під груповим портретом павичів та курок відається нам блискучою.

 

Тетяна Шуляк та її годинник Всесвіту. Тетяна впевнена, що художник має писати для себе, а не для суспільства, і  засмучена тим, що люди зухвало знищують планету – про це її робота з годинником Всесвіту.

 

Світлана Готвянська та її “Півонії”.
 Світлана скаржиться, що писати квіти зручніше, ніж натюрморти – бо нетерплячі члени її родини нишком згризають не лише персики та банани із постановки, а навіть цупкі гранати.

Світлана Готвянська та її “Півонії”. Світлана скаржиться, що писати квіти зручніше, ніж натюрморти – бо нетерплячі члени її родини нишком згризають не лише персики та банани із постановки, а навіть цупкі гранати.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх