У Кременчуці студенти зіграли п’єсу про кохання фінансово забезпечених громадян

6.05.2011, 09:36 Переглядів: 4 320
Минулого четверга театр-студія «Лілея» (КНУ) показав глядачам п’єсу «Как важно быть серьезным». Це був прем’єрний показ, спектакль поставлений за однойменною п’єсою Оскара Уальда..
Це – Юля, вона зіграла легковажну Гвендолін – любительку Ернестів

 

«Только по любви!»
Студенти зіграли п’єсу про кохання фінансово забезпечених громадян

У театрі-студії  «Лілея» грають студенти Кременчуцького національного університету (КНУ). Як більшість студентів, вони віддають перевагу сучасним та страшенно драматичним п’єсам про самотність людини і жорстокість навколишнього світу.  І ось вперше студентська трупа узялася за постановку легковажної світської комедії “Как важно быть серьезным», написаної у XIX сторіччі Оскаром Уальдом.  

Насправді п’єса має дві назви – “Как важно быть серьезным» та «Как важно быть Эрнестом». А все через те, що англійське слово “earnest” вимовляється так само, як ім’я “Эрнест». Весь сюжет закручений навколо того, що існує дівчина Гвендолін (дочка лорда), яка хоче вийти заміж виключно за Ернеста (будь-якого) – бо це ім’я видається їй світським та стильним.  

Крім того, існує хлопець-безбатченко, який чомусь називає себе Ернестом – хоча звуть його поки що Джек.  Зрештою, Джек-Ернест та Гвендолін одружуються.  Разом з ними – за компанію – одружується і приятель Ернеста,  Алджернон.  І навіть підстаркувата гувернантка збирається побратися з немолодим каноніком. Прямо якась суцільна весільна пошесть. Та найдивніше те, що студенти досить органічно і весело зіграли цю старомодну комедію. 

 

Це – Олена, вона  зіграла прагматичну маму Гвендолін, леді Брекнелл.  До речі, на відміну від леді Брекнелл, Олена переконана, що одружуватися треба «только по любви»!



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх