Жінки обожнюють піратів, а заміж виходять за баронів

24.07.2009, 10:06 Переглядів: 2 078
Кременчуцький Троїцький театр розпочав репетиції нової п’єси.
Репетиції проходять на сцені ліцею нафтопереробної промисловості. На жаль, Троїцький театр і досі не має власного приміщення.

Кременчуцький Троїцький театр готує до нового театрального сезону страшенно романтичну п’єсу «Санта-Крус». Її автор – видатний і дуже нестандартний швейцарський письменник Макс Фріш. Свого часу радянські інтелектуали вихвалялися один перед одним знанням його роману «Назву себе Гантенбайн». Не меншою славою користався і Homo Faber.

П’єсу «Санта-Крус» Макс Фріш написав у 1944 році. Ніхто так і не дізнався, чому Фріш у переломному 1944 році, коли практично весь світ був охоплений світовою війною або жахом перед нею, писав про кохання піратів та баронів. Як завжди у таких випадках, ходять чутки про приховану особисту драму письменника. Головний режисер Троїцького театру Сергій Ситник розповів «Телеграфу», що п’єсу він обрав з двох причин – по-перше, вона страшенно романтична і про кохання; по-друге – вона несе важливу для режисера ідею: людина має бути чесною найперше перед собою і проживати власне, а не чуже, нав’язане чужими стереотипами життя.

Сюжет п’єси і справді дуже романтичний. Є дівчина Ельвіра. Вона заручилась із бароном. Але її викрав і завіз на край світу гарнющий пірат. Завіз і кинув. Пірати ж існують для того, щоб завозити, а не для того, щоб жити поруч ціле життя. Ну, дівчина впала у відчай. І тут з’явився покинутий, але благородний барон і ... Звісно ж, одружився. До речі, він теж хотів бути піратом і капітаном баркентини. 
 Зауважте, це лише початок, а не весільний кінець історії. Ці троє були пов’язані між собою ціле життя. І мінялися один з одним життями. І робили ще безліч дурниць. А потім життя скінчилося. Про те, що наробила романтична трійця, детальніше ми розповімо десь ближче до генеральної репетиції.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх