Скільки потрібно кременчужанину коштів, аби зібрати першокласника до школи

19.08.2011, 10:30 Переглядів: 4 373 Коментарів: -1

Скільки потрібно кременчужанину коштів, аби зібрати першокласника до школиЗібрав дитину до школи – витратив зарплату

Шкільних ярмарків цьогоріч у Кременчуці немає – як зазначають у відділі торгівлі виконкому, в них немає потреби, адже прилавки магазинів засипані канцтоварами. Шкільне приладдя продається більш ніж у 60 торгових точках. Та його «розмітають» доволі швидко:

 

– У нас зараз сезон у розпалі, – розповідає Олена, продавець канцтоварів. – Зошити розходяться миттєво, дуже люблять брати із зображенням доктора Хауса. Хлопці стандартно розбирають машинки, дівчатка віком 13-15 років традиційно ганяються за Дімою Біланом.

 

Якщо прямуєте до «шкільного» магазину, візьміть із собою не лише гроші, але й терпіння – найімовірніше, вам доведеться вистояти у черзі, адже зараз наплив покупців.

 

– Я вже набрав товару гривень на 200, – демонструє вміст своєї корзини десятикласник Дмитро. – І це переважно зошити – предметів багато, є й такі, де потрібно по кілька зошитів вести. А брати аби що за «смішні» гроші не хочеться.

 

Скільки потрібно кременчужанину коштів, аби зібрати першокласника до школи

 

Чималі затрати несуть не лише батьки старшокласників, а й ті, хто вперше веде свою дитину до школи - вони взагалі мають купувати все «з нуля».
У Полтаві збирати тих, хто йде «перший раз у перший клас» допомагають благодійники та міський бюджет. Вони купують шкільні набори, які діти отримають на своїй першій урочистій лінійці. «ТелеграфЪ» порахував, що в Кременчуці за такий набір із зошитами, ручками, папками, фломастерами, пластиліном, підставками, тощо батькам доведеться віддати 170-400 гривень. До цього потрібно ще додати ранець – ціни коливаються від 150 до 300 гривень.

 

Звичайно ж, дитині належить піти до школи у відповідному вигляді – для цього батьки мають витратитись ще й на шкільну форму, спортивний костюм, кросівки. Форма для учнів початкових класів коштує 600-680 гривень (для старшокласників цьогоріч – 800-900). На спортобладнання знадобиться ще 300-700 гривень.

 

Втім, верхня цінова межа може бути значно вищою, оскільки виробники пропонують як економічні варіанти, так і дорожчі комплекти, пошиті з більш якісних тканин. Якщо ж купувати форму не комплектом, то блузка для дівчат цього року коштуватиме батькам від 120 до 340 гривень, штани для хлопчиків – 120 – 300 гривень, так само і жакети – 120 – 300 гривень.

 

У результаті, за підрахунками, аби відправити першокласника до школи, потрібно витратити у середньому приблизно 1220 - 1700 гривень. І це лише найнеобхідніше – без бантів, краваток, ігрових наборів та якихось витребеньок, які може запросити дитина, бо вони є у її сусіда.

Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх