Автентичний десерт від газети «Для дому і сім'ї» — сластьони

24.01.2024, 17:16 Переглядів: 690

 

Один із найдавніших українських десертів — сластьони, такий собі попередник популярних нині пончиків — просто ідеальна страва, коли захотілося смачненького. Сластьони мають апетитну золотаву скоринку, ніжні та пухкі всередині, а ще досить бюджетні, адже готуються із продуктів, що є у найближчому магазині

Складові:

250 мл молока

25 г живих (пресованих) дріжджів

1 ст. л цукру

10 г ванільного цукру

2 яйця

500 г пшеничного борошна

дрібка солі

20 г борошна на підпил

500 мл олії для смаження

50 г цукрової пудри

  • Підігрійте 250 мл молока до температури 36 градусів. Якщо не маєте термометра, крапніть молоко на зворотний бік долоні — вам має бути тепло, але не гаряче. 25 г дріжджів та 1 ст. л цукру розчиніть у теплому молоці.
  • Додайте до молока також 2 яйця та ретельно перемішайте.
  • Додайте до молочно-яєчної суміші 500 г просіяного борошна, дрібку солі та замісіть тісто. За потреби присипте робочу поверхню 20 г борошна.
  • Покладіть тісто назад до миски, накрийте чистим рушником та залиште підійматися на 50 хв.
  • Через 50 хв обімніть тісто руками та розділіть його на кульки, розміром з яйце.
  • У сотейник або каструлю з товстим дном налийте 500 мл олії та розігрійте на середньому вогні. Обережно викладіть кульки тіста в розігріту олію та смажте на середньому вогні по 5 хв із кожного боку або до утворення золотавої скоринки. Готові сластьони викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
  • При подачі, присипте цукровою пудрою.

Смачного!

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх