Для курки:
Для журавлинного соусу:
Підготовка курки
Промийте курку і ретельно обсушіть паперовим рушником.
Маринад
У ступці змішайте подрібнені трави, рослинну олію, розтертий часник, зерна гірчиці та паприку.
Отриманою сумішшю натріть курку всередині та зовні. Посоліть на смак.
Маринування
Залиште курку маринуватися на 2 години в прохолодному місці.
Запікання
Розігрійте духовку до 200 °C. Помістіть курку у форму для запікання і готуйте протягом 1-1,5 години, періодично поливаючи її соком, що утворюється.
Приготування журавлини
Залийте журавлину склянкою води та доведіть до кипіння. Відкиньте ягоди на друшляк, зберігши відвар.
Перетирання
Протріть ягоди через сито до однорідної маси. Отримане пюре поверніть у гарячий відвар.
Додавання інгредієнтів
Закип’ятіть суміш, додайте цукор, щіпку солі та розведений у невеликій кількості води крохмаль.
Згущення
Готуйте соус на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки він не загусне. Потім остудіть і перелийте у соусник.
Готову курку викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню та подавайте разом із журавлинним соусом.
Смачного!
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.