Готуємо з газетою «Для дому і сім'ї» — курка в журавлинному соусі

19.11.2024, 10:35 Переглядів: 382

Апетитна й смачна страва для званої вечері

Інгредієнти:

Для курки:

  • 1 ціла курка
  • 2 зубчики часнику
  • Паприка (на смак)
  • Зерна гірчиці (на смак)
  • Розмарин, петрушка, кріп, базилік
  • Рослинна олія
  • Сіль

Для журавлинного соусу:

  • 200 г журавлини
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л крохмалю
  • 1 склянка води

Приготування:

Курка:

  1. Підготовка курки
    Промийте курку і ретельно обсушіть паперовим рушником.

  2. Маринад
    У ступці змішайте подрібнені трави, рослинну олію, розтертий часник, зерна гірчиці та паприку.
    Отриманою сумішшю натріть курку всередині та зовні. Посоліть на смак.

  3. Маринування
    Залиште курку маринуватися на 2 години в прохолодному місці.

  4. Запікання
    Розігрійте духовку до 200 °C. Помістіть курку у форму для запікання і готуйте протягом 1-1,5 години, періодично поливаючи її соком, що утворюється.

Журавлинний соус:

  1. Приготування журавлини
    Залийте журавлину склянкою води та доведіть до кипіння. Відкиньте ягоди на друшляк, зберігши відвар.

  2. Перетирання
    Протріть ягоди через сито до однорідної маси. Отримане пюре поверніть у гарячий відвар.

  3. Додавання інгредієнтів
    Закип’ятіть суміш, додайте цукор, щіпку солі та розведений у невеликій кількості води крохмаль.

  4. Згущення
    Готуйте соус на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки він не загусне. Потім остудіть і перелийте у соусник.

Подача:

Готову курку викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню та подавайте разом із журавлинним соусом.

Смачного!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 50 від 12 грудня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх