Новий воєнком Кременчука навчить любити Батьківщину

8.09.2011, 09:50 Переглядів: 10 128


Роман Сушко вже відправляв за грати неслухняних призовників

У серпні начальник Генштабу призначив нового військового комісара Кременчука – Романа Сушко. Майор пообіцяв покращити стан справ із допризовною підготовкою юнаків, не давати спуску тим, хто не хоче йти до армії, та одразу звільняти хабарників.


Після травневого скандалу з колишнім воєнкомом, якого прокуратура звинуватила у систематичному хабарництві (справу наразі розглядає суд), в Кременчук призначили нового керівника військ­комату. Ним став наш земляк - 31-річний майор Роман Сушко. Він розповів «Телеграфу», що вже ознайомився з новим місцем та має план покращення справ.


– Ми будемо плідно працювати з міським та районними відділами освіти в плані патріотичного виховання молоді, – сказав Роман Сушко. – Я особисто об’їду всі школи та подивлюся на стан справ, на те, як обладнані класи допризовної підготовки юнаків (ДПЮ – ред.). Треба все поставити на належний рівень. Ми обов’язково маємо знати, кого бере школа у якості викладача ДПЮ. Аби не було так, що вчитель фізики викладає цей предмет. Треба, щоб був професіонал, а не людина з вулиці.


«Один в мене вже відсидів рік»


Новий комісар каже, що не дасть спуску і тим, хто бажає ухилитися від служби в армії.


– Я маю такий досвід роботи, – розповідає Роман Сушко. – У Кіровограді, наприклад, я передавав у прокуратуру по 50-60 особових справ призовників. Дехто реально відсидів термін – 1 рік.
Наразі одну особову справу кременчуцького призовника вже вилучила прокуратура – він не з’явився на відправку у весняний призов. Тепер проти нього можуть порушити кримінальну справу за ухиляння від призову на строкову службу (стаття 335 Кримінального кодексу). Він може отримати до 3 років позбавлення волі.


139 кременчужан підуть восени до армії


Саме такий план дали нашому військкомату. Хоча ні для кого не секрет, що кременчужани «віддуваються» за інші райони Полтавщини, де призовників не можуть знайти. Тому 139 юнаків – це мінімум.


Про корупцію та хабарі


– Я вже провів особисту бесіду з кожним працівником військкомату і попередив – не дай Боже дізнаюся від цивільних людей, що хтось в когось щось вимагає або намагається пропонувати якісь послуги. Держслужбовців буду звільняти в цей же день, а військових – впродовж тижня.
Про факти хабарництва та корупції воєнкому треба повідомляти особисто. Він приймає громадян по вівторках і четвергах цілий день. Мешканці сіл можуть приходити на прийом в будь-який день.

 

ДОСЬЄ

 

Сушко Роман Володимирович


Народився у Кременчуці в сім’ї робітника, навчався у школі в Піщаному.

В 1997 році вступив до військового інституту артилерії при Сумському державному університеті.

Закінчив навчання у 2001 році.

Почав службу в Феодосії у в/ч 0289 на посаді командира взводу.

У 2003 році, після розформування частини, перевели на посаду помічника військового комісара Бобринецько-Устинівського-Компа­ній­сь­кого 3 районного комісаріату Кіровоградської області.

У 2005 році перевели до Кіровоградського обласного військового комісаріату. Після того – начальник відділення комплектування у міськвоєнкоматі Кіровограда.
Військову службу проходив до 2010 року, закінчив у званні майора. Був призначений воєнкомом Шевченківського районного комісаріату Запоріжжя. Наказом начальника Ген­штаба від 12.08.2011 року призначений у Кременчук.

Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх