Куди бігти у Кременуці, якщо у Новий рік «прорвало»

28.12.2011, 17:37 Переглядів: 3 410

Куди бігти у Кременуці, якщо у Новий рік «прорвало»
Де шукати допомоги в екстремальних ситуаціях

Цього року через свята не доведеться кидати роботу – вони припадають не на будні, а на вихідні. Це стосується і Нового року, який будемо зустрічати у ніч з суботи на неділю, і Різдва, яке ми святкуватимемо на наступному тижні - з п'ятниці на суботу. Тож проблем із тим, що ви не можете вирішити якісь питання, бо всі пішли на відпочинок, не виникатиме – протягом тижня працюватимуть всі установи. Але ніхто не застрахований від «щастя», яке може звалитися на вас прямо під час святкування.

Отже, аби вам не довелось зустрічати Новий рік у ліфті, 31 грудня варто бути обережним починаючи з 19-ї години вечора — відтоді по місту їх поступово вимикатимуть. Підключити обіцяють десь о 8-й годині ранку першого дня 2012 року. Хоча ліфти вночі не працюватимуть, на підприємстві все одно буде черговий. На Різдво ліфти працюватимуть, як зазвичай.

Вулиці на Новий рік будуть освітлювати всю ніч, каже віце-мер Валерій Медведовський.
А от якщо світла не стане у вашій оселі і впоратись самостійно з неполадкою ви не можете - телефонуйте або до вашої управляючої компанії (якщо проблеми стосуються мереж вашого будинку), або до аварійної «Полтаваобленерго» (якщо світло зникло у кварталі).

При виникненні комунальних проблем в оселі чи у під'їзді телефонуйте до своєї управляючої компанії. І у ЖЕПі «Перспектива», і у «Добробиті» (обслуговує правобережжя та Занасипи), і у «Житлорембудсервіс» (обслуговує лівобережжя) нас запевнили, що у них працюватимуть чергові бригади.

– Комунальні підприємства 3, 4, та 5 січня працюють у звичному режимі. Відпочиваємо 1-го та 2-го, але будуть чергові бригади на всі святкові дні, – каже керівник управління житлово-комунального господарства міста Олександр Любенко.

– Ми на свята працюватимемо у посиленому режимі, – додають у «Житлорембудсервісі». – Вдень буде три бригади, у новорічну ніч – дві.

Нагадаємо, що ваші комунальні рятувальники мають вас обслуговувати безкоштовно, якщо це стосується усунення пошкоджень внутрішньобудинкових систем тепло- та водопостачання, водовідведення. Якщо ж проблеми виникли у квартирних мережах - послуги надаються за додаткову оплату. Подивитись ціни можна на сайтах компаній у рубриках «аварійна» чи «допомога».

Комунальники з власного досвіду розповідають, найбільше проблем на свята виникає з каналізацією – чого тільки звідти не витягували, навіть спідню білизну.

Якщо вода зникне не лише у вас і поломка буде серйозною, у новорічну ніч чергуватимуть диспетчери водоканалу.

Брудним після свят місто також обіцяють не залишити – керівник УЖКХ Кременчука Олександр Любенко зазначає, що двірники вийдуть 1 січня, щоправда, можливо, не о 6-й годині ранку, а десь о 10-й, і прибиратимуть те, що залишиться на вулицях після святкування.

Медичні заклади працюватимуть у звичайному режимі, пообіцяв керівник міськздороввідділу Валерій Литвиненко. Тож без допомоги кременчужани не залишаться: травмпункт, «швидка» та цілодобовий стоматкабінет, що на вул. Київській, до ваших послуг.

Батькам, чиї діти ходять до дитсадків, доведеться самим розважати малюків у понеділок, 2 січня, проте з 3 по 6 садки працюватимуть. А школярі будуть відпочивати, як і планувалося, з 31 грудня до 9 січня.

А от міліціонерам буде не до відпочинку – на новорічні свята у них зазвичай «клієнтів» стає більше. Громадський порядок охоронятимуть 200 чоловік.

Корисні номери
Служба по оперативному контролю за ситуацією у місті: 15-63
«Житлорембудсервіс»: 3-01-22; 2-31-30; 70-43-55
«Добробит»: 3-82-12, 3-84-18, 70-44-36
ЖЕП «Перспектива»: 70-11-38
«Кременчукліфт»: 2-11-59
«Міськводоканал»: 2-01-45
«Полтаваобленерго»: 2-21-60
«Кременчукгаз»: 104
Міліція: 102
Швидка допомога: 103
МНС: 101
Травмпункт (міськлікарня №3): 5-33-47

 

Фото: Эдуард Аверьянов

Автор: nikolaeva
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх