Куди подітись на травневі свята

24.04.2012, 09:31 Переглядів: 4 333

Куди подітись на травневі свята
«ТелеграфЪ» шукав місця для відпочинку та розваг та з'ясовував, скільки це коштує

«Білим» українцям (тим, хто не працює по вихідних та в свята) світять прямо-таки травневі канікули. Тому якщо у вас немає городу та є гроші, маєте шанс гарно відпочити. Травневі свята полюбляє і молодь, і старші люди. Кому – привід розсаду в землю встромити – День трудящих все ж, а кому – просто відпочити. Весна вже показала свою красу, погода налагодилася, і пікніки з шашликами – саме те, що треба. Цього року українці зможуть добре відпочити: дякувати Богу та уряду, у народу є шанс поваляти дурня цілих 4 дні. За цей час можна встигнути не тільки сходити в ліс із друзями, а й поїхати куди подалі від міста. Все залежить від того, на що вистачить грошей.

 

За кордон

 

Ціни на Туреччину на травневі свята залишаються на місці, а от сонечко Єгипту трохи подорожчало.

 

– Як і завжди, на травневі свята трохи піднялась на 20% ціна на тури в Європу, – каже Юлія, працівник одного з турагентств міста.

 

Подорожчав також відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вона каже, що цього року кременчужани залюбки їдуть до Шри-Ланки. Хоч і світ за очі, та співвідношення сервісу і вартості того коштують.

 

Що по чому

 

Туреччина – $400 за 7 днів

Єгипет – $450 за 7 днів

Чехія – від €130 за 4-5 днів (за 2-3 дні – €80-90)

ОАЕ – від $500 за 7 днів

Шри-Ланка – від $800 за 10 днів* (Ціни на 1 особу)

 

Крим чи Карпати?

 

Якщо мерщій побігти до залізничних кас, то ще можна купити квитки до Сімферополя, Києва, а з Києва – до Львова чи Ужгорода. Відповідно, буде шанс дістатись Карпат чи Криму. Півострів до туристичного сезону готовий і навіть склав програму фестивалів. Житло коштуватиме на порядок дешевше, ніж улітку.

 

Що пропонують у травні на півострові та біля гір

 

Парад Тюльпанів у Нікітському Ботанічному саду. В кінці квітня відкрився новий сафарі-парк «Тайган» у Білогірському районі (філія ялтинської «Казки»). В колекції парку 50 левів, понад 1,5 тисячі тварин і птахів і єдина пара жирафів в Україні.

 

• В травні відкривається новий Євпаторійський дельфінарій.

 

1-5 травняI фестиваль «Чудеса весняного Лукомор'я» – сімейний відпочинок «Маївка в Севастополі». Розважальні святкові програми для батьків з дітьми: «Мармелад, індіанці, крокодили», театральні вистави, «черепашачі забіги» та інші незвичайні змагання, казкові маршрути по Криму, зоокуточок, крокодиляча ферма.

 

4-7 травня – IV міжнародний фестиваль – конкурс «Чарівна Ялта – 2012». Змагання з хореографії, театр мод, читці, циркові колективи, вокалісти, інструменталісти, образотворче мистецтво. Голови журі – Григорій Чапкіс та Тісато Ісікава – переможниця 4 сезону проекту «Танцюють всі». • 4-9 травня – VII Міжнародний молодіжний джазовий фестиваль «Джалітон-2012».

 

5-9 травня – Міжнародний хореографічний фестиваль «Нові зірки танцю».

• 5 травня – Військово-історична реконструкція «Штурм Сапун-гори». 7 травня 1944 р, після дев'яти годин кривавого штурму і ціною величезних непоправних втрат, радянські війська оволоділи висотою і підняли над нею червоний прапор.

 

• 18-20 травня – II етап Кубка України з ралі-рейдів «Баха Тарханкут-2012». У змаганні беруть участь категорії автомобілів, квадроциклів і мотоциклів. Українські та російські рейдовики-професіонали будуть битися на дорогах і степових просторах Західного Криму. Гонки проходять на складній по рельєфу місцевості: кам'янисті, швидкісні степові ділянки, де дороги розходяться віялом в кілька напрямків. Місце проведення: смт. Чорноморське (мис Тарханкут).

 

• В Івано-Франківську 6-8 травня проходитиме фестиваль ковальської майстерності.

 

• Першого травня у Львові – День батяра (гуляки і хулігана) Основне дійство пройде на площі Ринок. Для любителів народних традицій цікавим буде відкритий обласний фестиваль «Писанка-2012».

 

• В Ужгороді можна буде подивитись на цвітіння сакури, а в невеликій долині під Хустом – на масове цвітіння нарцисів. Відпочити можна і на гірськолижних курортах – Буковель, Мигове. Ціни і на житло, і на послуги зараз – на порядок нижчі, ніж узимку.

 

ЩО ПО ЧОМУ


Ялта. Котедж – 400-600 грн (від 4 осіб)

Алушта. 1-кімн. квартира – 150-250 грн. Кімната – 50 грн/людина.

Місхор. Котедж – від 600 грн. Номер в готелі – від 400 грн.

Євпаторія. Номер в готелі – від 200 грн. 1-кімн. Квартира – 150-200 грн. Кімната – 50 грн/людина • Феодосія. 1-кімн. квартира – 100-160 грн. • Мукачеве. 1-кімн. квартира – 150-200 грн. Кімната – 7-60-70 грн/людина.

Славське, Мигове. Котедж на 6-80 осіб – 800 гривень

Моршин. 1-кімнатна квартира – 120-150 грн. Будинок – 250. Кімната – 50 грн/людина. Під Кременчуком Якщо немає грошей на подорожі та екскурсії, ласкаво просимо в Придніпровський парк, що запрацює у кінці квітня, та в кременчуцькі ліси та плавні.

 

ПІД КРЕМЕНЧУКОМ

Непогано можна відпочити і на майже місцевих базах. Ціни на відпочинок – прямо пропорційні рівню сервісу. Скільки коштують бази?

 

• База відпочинку «Шарада», наб. Лейтенанта Дніпрова Будинок на 6 осіб – 800 гривень, на двох – від 300. Є футбольне поле, тенісний корт, баня, альтанки. Контактний номер: (067) 941-40-11.

 

• База відпочинку «Маяк», с. Камяні Потоки Оренда котеджів на вихідні – від 350 до 1000 грн/доба. У вартість входить сніданок. Можна порибалити, є більярд, ресторан, баня. Контактний номер: (067) 535-30-13.

 

• Комплекс «Балу», пгт Власівка, база на Дніпрі Є ресторан, мангали, тенісні корти, більярд, волейбольний майданчик. Проживання – від 350 до 800 грн/доба (на 2-8 осіб). Контактний номер: (050) 309-09-73.

 

• База відпочинку стальзаводу, с. Кияшки. 2-, 3– місні номери. Є більярд, настільний теніс. Ціна 65 грн/людина за проживання. Контактний номер: (067) 535-86-17.

 

• База заводу технічного вуглецю «Зорі», с. Щербаки. – поки не працює. Контактний номер: (067) 542-72-03.

 

• База «Дубки», с. Кияшки. Кімнати на 2-5 осіб. Біля будинків – стіл з мангалом. Альтанки для відпочинку без оренди будиночка, футбольне поле та волейбольний майданчик, більярд. Контактний номер: 76-52-99.

 

• База відпочинку Південної залізниці, с. Кияшки. Поки що без ночівлі, відпочинок – 10 гривень/день, мангал –безкоштовно, дрова – мішок 25 грн. Є футбольне поле та волейбольні майданчики. Контактний номер: 76-24-00.

Автор: minchuk
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх