Епопея з зупинками у Кременчуці: усе тільки починається

3.06.2012, 16:00 Переглядів: 3 608

Епопея з зупинками у Кременчуці: усе тільки починається
Депутати не затвердили інвестиційний конкурс та договір на облаштування міських зупинок. Навіть із третього разу не вистачило голосів. Втім, міський голова Олег Бабаєв каже: виноситимуть питання затвердження конкурсу ще раз і шукатимуть компроміс із депутатами.

Фото: Эдуард Аверьянов


 

У вівторок, 29 травня, міські депутати мали затвердити на сесії протокол засідань конкурсної комісії, яка готуватиме та проводитиме інвестиційний конкурс на облаштування зупинок у місті. Однак проект рішення провалили. Голосували аж тричі!

 

Фракція «Рідне місто» таки наполягла, щоб зупинки були тимчасовими спорудами. Фракція регіоналів підтримала. Щоправда, голова міських регіоналів Микола Черниш запропонував затверджувати проекти землеустрою та будівництва на капітальні споруди окремо на сесіях.

 

Депутат-комуніст Шапран заявив, що проект рішення має корупційну складову і висловився за те, аби провести новий інвестиційний конкурс – відкрито та з висвітленням у пресі.

 

Тож депутати, очевидно, не повірили у благодійність забудовника – керівника ТОВ «Європабуд» Валерія Моцаря, який розповідав обранцям, що будівництво зупинок – це не комерційний проект, а подарунок місту.

 

Депутати довго сперечались – і не затвердили рішення.

 

Тепер, за логікою, потрібно оголосити новий конкурс. Однак міський голова Олег Бабаєв після сесії заявив:

 

– Ні, наступного разу ми винесемо його на сесію, будемо шукати компроміс із депутатами.

 

Новий конкурс може позбавити порушень закону та зловживанні службовим становищем

 

Представники міських громадських організацій вважають, що план облаштування зупинок в Кременчуці, який вдруге виноситимуть на сесію, йде врозріз із законом. Відповідні заяви вони подали до прокуратури.

 

Нагадаємо, спочатку міськрада передала в безстрокове користування землю під зупинками комунальному підприємству «Ринкова площа». Потім виконком провів інвестиційний конкурс на облаштування зупинок. Переможцем визнали фірму «Європабуд», яка отримає у власність об'єкти комерційного призначення, що входять в комплекс зупинок. А «Ринкова площа» при цьому буде розпоряджатися землею.

 

«ТелеграфЪ» уже писав, яку ціну заплатять кременчужани, територіальна громада за облаштування зупинок: фактично розплатяться землею.

Олександр Крижановський, за освітою юрист, заявив, що цей проект інвестиційного договору можна назвати лише протоколом намірів, адже в ньому немає істотних умов: ні обсягу інвестицій, ні конкретних термінів закінчення робіт.

 

Ще один нюанс – утиск прав підприємців, які вже мають торгові павільйони в комплексі зупинок, але їм зараз відмовляють у продовженні договорів оренди. Хоча є такі, що готові облаштувати зупинки, де вони зараз ведуть свій бізнес, у тому стилі, який вже затвердила сесія міськради.

 

Людмила Шаповалова, представник громадської організації Комітету захисту конституційних прав громадян «Вибір» заявила, що ще раніше подала в прокуратуру заяву з вимогою опротестувати рішення виконкому про передачу міської землі КП «Ринкова площа», що суперечить і Земельному кодексу, і «Порядку видачі дозволів на розміщення, будівництво, реконструкцію та функціонування об'єктів сервісу на землях дорожнього господарства». Зокрема, даний порядок передбачає, що землі уздовж автодоріг можуть бути передані тільки в тимчасове, але не в постійне користування – як вже отримала землю «Ринкова площа».

 

Наступної сесії депутати повернуться до питання зупинок. Проте про новий конкурс поки ніхто не каже – депутатам за місяць знову запропонують проголосувати за старе рішення. Тож усе тільки починається.

 

Ольга МІНЧУК, Тетяна ДОНЧЕНКО

Автор: minchuk
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх