У Кременчуці військові-афганці із Сум влаштували вуличний концерт

14.06.2015, 12:02 Переглядів: 3 119

У Кременчуці військові-афганці із Сум влаштували вуличний концерт

Колектив військових музикантів «Баграм» вже 10 років тричі на рік приїздить з концертом до Кременчука

Незвичайних вуличних музикантів у військовій формі та з професійною апаратурою журналісти «Кременчуцького Телеграфу» зустріли сьогодні, 14 червня, на вулиці Першотравневій в районі зупинки «Ринок» у Кременчуці.

 

Як виявилося, це військові-афганці з міста Суми, що вже 10 років, на прохання друзів-кременчужан, приїжджають виступати до нашого міста.

 

Учасники колективу «Баграм», батько Сергій та син Ярослав, виступають безкоштовно і виконують як авторські так і «військові народні» пісні, часів афганської війни. Всі охочі можуть підтримати музикантів – поруч з наметом музикантів стоять скриньки для благодійних пожертв на розвиток гурту та записані аудіодиски, які можна придбати

 

Як розповів «Телеграфу» Сергій, він військовий, учасник операції «Магістраль»*, його син – теж військовий. Разом вони подорожують Україною та дають невеликі концерти. Кажуть колективів, що професійно виконують афганські пісні, в Україні всього двоє – це «Контингент» та їхній «Баграм».

 

- Ми приїжджаємо до різних міст, щоб співати для людей пісень про події в Афганістані розповідаємо, якою була та війна, - каже Сергій.

 

У Кременчуці хлопці планують залишатися увесь сьогоднішній день.

 

Довідка:

Операція «Магістраль» - Великомасштабна « повітряно- наземна » планова загальновійськова операція частин і з'єднань Обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані і урядових сил ДРА у важкодоступному гірському масиві « Сулейманові гори » в період з 23 листопада по 10 січня 1987-1988 років на широкому фронті провінцій Пактія і Хост в зоні афгано- пакистанського кордону із залученням значних сил і засобів.

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх