Перезавантаження спецназу: стартує набір у підрозділ поліції КОРД

17.10.2015, 19:47 Переглядів: 3 568

Перезавантаження спецназу:  стартує набір у підрозділ поліції КОРД

Конкурсний набір буде оголошено 27 жовтня

 

16 жовтня завершився перший етап створення Корду (Корпусу Оперативно-Раптової Дії) - нового спецназу Національної поліції України, близького за принципами дії до американського SWAT. Про це повідомляє прес-служба міліції.

 

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, КОРД прийде на зміну спеціальним підрозділам колишньої міліції (Сокіл, Грифон, екс-Беркут, Титан тощо), як єдина система спецназу.

 

"КОРД не стане - ані автоматичним наслідником колишніх підрозділів, ані продовжувачем низки сумних традицій минулого. Повне перезавантаження! КОРД буде якісно новим поліцейським підрозділом, що увібрав в себе досвід кращих вітчизняних і світових спецназів – з найсучаснішим тактичним і технічним оснащенням", - повідомив Аваков.

 

На першому етапі американські інструктори проводили тренінги для інструкторів майбутнього спецпідрозділу.

 

"За домовленістю з Держдепартаментом США, в рамках стратегічної угоди, укладеної між урядами США і України, ми розпочали цей проект кілька тижнів тому, запросивши для тренінгів одних з кращих інструкторів американського спецназу", - повідомив міністр.

 

Перезавантаження спецназу:  стартує набір у підрозділ поліції КОРД

 

З 27 жовтня розпочнеться конкурсний відбір в спецназ. На першому етапі, каже міністр, прийматимуть заявки від бійців добровольчих батальйонів особливого призначення МВС, бійців спецпідрозділів "Сокіл", "Грифон", міліції особливого призначення, патрульних поліцейських.

 

Вони пройдуть випробування в тренувальному таборі, тести на психо-фізичну морально-етичну адекватність, відданість Україні та принципам нової української поліції, люстраційну перевірку. Пізніше буде відкритий конкурс для всіх бажаючих приєднатися до КОРДу, однак віддадуть перевагу кандидатам, які мають реальний досвід бойових та спеціальних дій.

 

Раніше МВС відкрив набір спеціалістів в кіберполіцію - підрозділ по боротьбі з хакерами. За добу на 400 вакансій надійшло понад 3000 заявок. На Полтавщині розраховано 7 вакантних місць: 6 інспекторів та спецагент. 

Автор: Альона Душенко Джерело відео: УМВС
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх