Кременчуцькі чорнобильці сподіваються, що з новою владою житимуть «як люди»

14.12.2015, 16:08 Переглядів: 3 095

Ліквідатори аварії на АЕС дякували міській владі за відремонтоване відділення у лікарні й нагадали, що їх «не потрібно хоронити»

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в приміщенні лікарні відновного лікування міська влада урочисто вшановувала кременчужан-ліквідаторів. На захід прийшли близько 50 з них (зараз у Кременчуці живуть близько 2,7 тисячі чорнобильців).

 

Керівник Кременчуцької міськрайонної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Петро Пономаренко та його заступник Олександр Якименко розповіли, що відвідали в Україні багато лікувальних заходів, але такого доброго ставлення як в Кременчуці не зустріли ніде.

 

Голова громадської організації «ЧАС» (Чорнобильско-афганська спілка) Володимир Павлов нагородив колектив 5-ї міської лікарні почесною грамотою.

 

Присутні висловили вдячність міській владі за відремонтоване відділення у лікарні, де відновлюють сили чорнобильці.

 

Ліквідатори нарікали на те, що на центральних телеканалах про них сьогодні «не згадали», що їх «заново змусили вчитися, сісти за парту і вчити юриспруденцію», аби захищати свої права та висловлювали сподівання, що нова влада Кременчука про них не забуватиме.

 

– Зараз не потрібно нас хоронити… – заявив Олександр Якименко. – Про нас не потрібно забувати, ми ще живі. Сподіваюся, що з новою владою ми будемо жити, як люди…

 

Від міської влади привітати ліквідаторів прийшла заступник мера Ольга Усанова. За її словами, мера Віталій Малецький прибути не зміг – його до Києва «покликали невідкладні справи», де він вирішуватиме «складне і напружене питання формування міського бюджету».

 

– Міська влада, незважаючи на всі проблеми, які є у нас в державі та в нашому місті, не залишає без уваги ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, – заявила Ольга Усанова. – Ми робимо все для того, щоб ви могли отримати рекреаційні послуги, підтримуємо міські організації, піклуємося про дітей чорнобильців… адже саме ці люди рятували народжених і ненароджених дітей від страшного лиха – радіації…

 

Від імені мера Ольга Усанова вручила головному лікарю 5-ї міської лікарні Валерію Литвиненку арома-лампу та комплекти білизни для відділення в якому лікуються чорнобильці.

 

Після урочистих привітань відбувся невеликий концерт колективів художньої самодіяльності медичного коледжу.

 

Руслана ГОРГОЛА

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх