У Кременчуці з’явилась ’’зелена хвиля’’

4.06.2010, 18:45 Переглядів: 3 981
Кременчуцькі світлофори будуть завжди «зелені», якщо їхати із невеликою швидкістю.
«Зелена хвиля» не спрацювала біля трьох світлофорів
Фото: Дмитрий Бабец

У Кременчуці з’явилась так звана «зелена хвиля». Її зробили по маршруту 3Б, на відрізку від вулиці Гвардійської до вулиці Пролетарської у напрямку  центру. Аби  впіймати «хвилю», потрібно їхати із середньою швидкістю 45-55 кілометрів, розповідають ініціатори. Чи працює вона, випробовував «ТелеграфЪ»

Ми випробовували, як працює «зелена хвиля» разом із керівником спеціальнї монтажно-експлуатаційної дільниці Денисом Терещенком, у відомстві якого й знаходяться світлофори.

– Ми запустили цю систему із понеділка, – розповідає він за кермом автівки. – «Зелена хвиля» допомагає економити як час, так і пальне, адже не потрібно зупинятись на  світлофорах. Керування світлофорами здійснюється завдяки автоматичній системі управління.

Автівка спокійно минає світлофори на Гвардійській, і прямує далі. Стрілка на циферблаті демонструє десь біля 50 кілометрів на годину. Нас обганяють інші водії, тому в іномарці почуваєшся як у «Запорожці». Доїжджаємо до меморіалу «Вічно живим» із «зеленим світлом», однак далі світлофор нас зустрічає «червоним».

– Потрібно, щоб автівка вираховувала середню швидкість із якою ми їдемо, – пояснює пан Терещенко.

Нам знов «зелений» і ми рушаємо далі. До світлофора, що на Героїв Бресту під’їжджаємо  тютелька в тютельку, коли загорається зелене світло. Біля водоканалу доводиться «повзти, як черепаха» – попереду купа автівок, те й робимо, що гальмуємо. Але далі набираємо оберти і легко котимось із гірки. Все іде чудово аж до залізничного перехрестя, що по маршруту 3Б. Тут ми знову застрягли. Не порадував нас і світлофор на вулиці Красіна:

– Це і не дивно, тут важке перехрестя, – підсумовує керівник СМЕД. – Проте бачите, як ми проїхали півміста лише за кілька хвилин, хоча на нашому шляху 11 світлофорів.

Робити «зелену хвилю» на інших ділянках господарі світлофорів поки що не планують. На це потрібні кошти, а їх не виділяють ані на «хвилю», ані на облаштування та заміну будь-яких інших світлофорів, навіть, у небезпечних ділянках.

Проте, можна спробувати піймати «майже зелену» хвилю і в напрямку від «Кредмашу» до Гвардійської. Так, проїхавши зі швидкістю 45-55 кілометрів за годину, ми натрапили лише на два «червоних»: біля Героїв Бресту та на Вадима Бойка. Однак у водіїв є й власні секрети:

– Я, наприклад, знаю, що можна проїхатись із швидкістю 80 кілометрів за годину від Гвардійської до «Кредмашу», і усюди буде «зелена хвиля», – каже таксист Микола. – Щоправда, вдень це важко зробити, бо багато автівок, можна потрапити у ДТП.

Корисний телефон: про несправності світлофорів можна повідомляти за номером 5-15-16.



 
Автор: mudraya
Теги: світлофор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх