Медовари з Кременчука Микола Гречаний та Сергій Буряк завоювали нагороди на Всеукраїнському конкурсі «Питні меди». Всеукраїнський конкурс організовано Гільдією Медоварів України спільно з кафедрою Бджільництва Національного аграрного університету біоресурсів і природокористування України.
Близько 60 медоварів з усієї України представили питні меди ставлені та варені, з додаванням соків та трав.
Кременчужани представили меди варені та ставлені з додаванням соків. Микола Гречаний з 2012 року щороку бере участь у конкурсі і щороку привозить нагороди за свої медові напої. Так за «Гречанівську» медівку з додаванням терену кременчужанин отримав третє місце, а от «Букет Кременчука» з вишнево-смородиновим смаком - приніс друге.
Сергій Буряк вперше брав участь у конкурсі, але вже з першого разу його медівку визнали однією з кращих. «Медово-малинова» посіла друге місце, а «Горобинова» - перше.
Для того, щоб напій мав більший букет ароматів поєднують не один, а декілька видів ягід та фруктів. Наприклад, три-чотири види груш та виноград, вишня зі смородиною та травами, або запашний мед з терпкими ягодами.
Технологія приготування медівки не з простих і потребує особливого температурного режиму, витримки з додавання інгредієнтів та навіть знання місячного календаря (за секретом медоварів напій виходить смачнішим, якщо поставити його на зростаючий місяць).
За словами медоварів, в Західній Україні переважають медівки з запашними травами без додавання будь яких соків, а у Центральній частині - медовухи з фруктово-ягідними соками.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.