Недекомунізували: На Полтавщині серп з молотом майоріє на жовто-блакитному фоні

25.08.2018, 10:02 Переглядів: 4 173

 

І все це перед очима правоохоронців

В центрі Козельщини комуністична символіка - серп з молотом - майоріє на намальованому жовто-блакитному прапорі. Обурений читач ТелерафЪ, який надіслав фото та відео, не міг зрозуміти як за 4 роки правоохоронці не побачили заборонену символіку. 

Серп і молот, який висить біля відділку поліції, не лише не помічають, а й доглядають за ним. Судячи зі свіжопофарбованого шару фарби, його призвели до ладу вже після прийнятого Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».



Порушуються статті закону про декомунізацію: 

  • ч. 1 статті 3: Заборона пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки. Пропаганда комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та заборонена законом
  • ч. 1 статті 4: Заборона використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено.


Відповідно до статті 436-1 Кримінального кодексу України пропаганда та публічне використання комуністичної символіки карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: читач ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх