Що почитати зранку: Мексика, Італія та Японія

24.02.2019, 11:00 Переглядів: 1 947

Спеціально для читачів ТЪ, бібліотекар відділу абонемента ЦМБ ім. Горького Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку зимових книжкових новинок 

 

      

Алессандро Барікко «Шовк».

На край світу, у небезпечну подорож до далекої Японії, вирушає Ерве Жонкур. Він мусить привезти дорогоцінну грену, з якої народяться шовкопряди й дадуть роботу цілому містечку. Але найбільше він берегтиме аркуш рисового паперу – кілька ієрогліфів, що написала йому загадкова гейша. Знову й знову

Ерве Жонкур повертатиметься на Схід, аби почути бодай слово від жінки, у яку пристрасно закохався. А вдома рік за роком на нього чекатиме вірна дружина Елен. Дві країни -  Японія і Франція. Дві жінки – такі різні й такі однакові. Останній лист кохання, який стане для Жонкура дорожчим за коштовний шовк і переверне все його життя.

Лили Райт «Танцуя с тигром».

Бесценное сокровище – посмертная маска Монтесумы – утеряно. А затем найдено. Продано и сразу украдено. Теперь разыскивается. Хрупкая беззащитная Анна, дочь известного коллекционера, должна отправиться в загадочную страну за древней реликвией, ведь только она может спасти репутацию отца. Яркий колорит Мексики, опасности, подстерегающие на каждом шагу: Анне придется вести переговоры с бандитами, соблазнять влиятельных людей и в конце концов взять судьбу в свои руки. Потому что другие тоже охотятся за маской – и не остановятся ни перед чем, чтобы заполучить ее.

    
      

Патриція Гайсміт «Талановитий містер Ріплі».

Роман про Тома Ріплі – найвідоміший твір Патриції Гайсміт, у якому йдеться про все найпотаємніше, що криється в кожному з нас і про що ми не хочемо розповідати. Книгу неодноразово екранізували, а головні ролі грали відомі красені різних часів Ален Делон і Метт Деймон.

Том Ріплі марно мріє розбагатіти, але все, що він уміє – це імітувати голоси, підробляти підписи, удавати з себе будь-кого. От цим і хоче скористатися один з найбагатших людей США. Тому потрібно вирушити до Італії, щоб переконати сина заможного чоловіка повернутися додому та зайнятися батьковим бізнесом.  Однак у самого Ріплі виникає бажання зайняти місце нового знайомого. Та чи дійсно Том зможе прожити життя іншої людини, не викликавши підозр?..

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх