А от кількість гострих кишкових інфекцій вдвічі знизилася
Як повідомив завідувач Кременчуцького міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Андрій Поляков, усі випадки гострих кишкових захворювань пов’язані із вживанням неякісних продуктів харчування, як приготованих самостійно, так і придбаних у торговельній мережі.
Але, незважаючи на те, що по гострим кишковим інфекціям статистика покращилася, у місті майже втричі зросла захворюваність на сальмонельоз. На даний час зафіксували 29 випадків, проти 11 – минулого року. Серед тих, хто інфікувався сальмонелою, 8 дітей (у минулому році був 1 «дитячий» випадок).
У 28 випадках встановлено, що це був харчовий шлях передачі, у 1 – нез’ясований. За даними лабораторних досліджень, «винуватцями» захворюваності на сальмонельоз у Кременчуці є яйця (64,3% випадків), на другому місці йдуть м'ясні вироби, потім молочна продукція та «кондитерка».
На засіданні комісії заступник міського голови Валерій Декусар зазначив, що потрібно посилити роботу із власниками об’єктів торгівлі, в яких були придбані продукти, що стали можливою причиною захворювань, а також проводити роз’яснювальну роботу серед населення.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.