Кохання під час карантину: як здійснюється реєстрація шлюбу

20.03.2020, 08:35 Переглядів: 5 602

 

Наразі державна реєстрація шлюбу здійснюється у штатному режимі відповідно до поданих раніше заяв. Перенесення дати такої реєстрації складає близько 10%

У зв'язку з карантином, запровадженим з метою запобігання поширенню вірусу COVID-19, прийнято рішення обмежити прийом громадян у відділах державної реєстрації актів цивільного стану. За даними пресслужби Міністерства юстиції України, однак всі заяви про державну реєстрацію шлюбу, подані до 13 березня, будуть реалізовані у визначений час відповідно до вимог законодавства.


- Згідно статті 32 Сімейного кодексу України, шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про реєстрацію шлюбу. Всі бажаючі укласти шлюб мають можливість подати відповідну заяву, скориставшись веб-порталом "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану". Окрім того, Міністерством юстиції успішно реалізується пілотний проєкт "Шлюб за добу". Звернувшись до організаторів зазначеного сервісу, зареєструвати шлюб можна без очікування спливу місячного терміну. - йдеться у повідомленні. 


Наразі державна реєстрація шлюбу здійснюється у штатному режимі відповідно до поданих раніше заяв. Перенесення дати такої реєстрації складає близько 10%.


На час карантину рекомендують громадянам відвідувати органи та установи юстиції тільки у разі крайньої потреби. Відповіді на запитання та консультації надаватимуться в телефонному режимі та за допомогою онлайн-сервісів.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Міністерство юстиції України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх