Картопля у сирно-часниковому соусі

6.09.2023, 10:32 Переглядів: 779

 

Час приготування — 1 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г — 155 ккал

Складові:

  • Картопля — 9 шт.
  • Сир твердий — 100 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Сметана — 3 ст. Л.
  • Часник — 4 зубчики
  • Зелень кропу
  • Куркума — 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  • Олія

Приготування:

Картоплю помийте та очистіть від шкірки. Наріжте кружальцями.

Сир та часник натріть на дрібній тертці.

Кріп дрібно наріжте.

У мисці з'єднайте сметану, сир, м’яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу.

Перемішайте.

Викладіть у соус нарізану картоплю і добре перемішайте.

Форму для запікання змастіть олією і викладіть картоплю в соусі. Накрийте фольгою.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 1 годину. Потім зніміть фольгу і запікайте страву ще 15 хвилин до рум’яної скоринки.

Поради:

Картоплю нарізайте великими шматками.

Сметану використовуйте будь-якої жирності.

Автор: Мирослава УКРАЇНСЬКА Джерело фото: shuba.life
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх