Франція подарувала нам багато незвичайних, вишуканих і смачних страв, багато з них готуються непросто, але є й ті, на які ви не витратите понад 15 хвилин. Такою стравою, власне, і є цей знаменитий пишний омлет
Відокремте жовтки від білків. Білки помістіть у холодну, чисту і суху миску, додайте до них дрібку солі. Збийте міксером до стійких піків.
Жовтки трохи збийте вінчиком із молоком, щоб зробити їх однорідними.
Розігрійте сковороду, змастіть шматочком вершкового масла, поставте вогонь на мінімум, вилийте жовтки й розподіліть по всій поверхні сковороди.
Коли жовток трохи схопився, викладіть лопаткою поверх нього збиті білки й рівномірно розподіліть по поверхні. Накрийте кришкою і смажте на маленькому вогні 3-5 хвилин.
Спочатку ваш омлет дуже підніметься, але щойно ви знімете кришку — впаде. Але це абсолютно нормально, адже він все одно залишиться високим і пишним.
Перевірити готовність можна лопаткою, приклавши її до білків. Якщо прилипає, то варто ще трохи потримати омлет на сковороді. Якщо не прилипає — знімайте.
Подають омлет зазвичай, розрізавши навпіл і поклавши його частини одна на одну, щоб жовток був згори.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.