Кременчуччина попрощалася з воїном Сил спецоперацій Олександром Вороною, який був першокласним агрономом

23.08.2024, 10:32 Переглядів: 1 960

 

«Мій дідусь пройшов пекло війни, мій тато ніколи не боявся труднощів, тому я з гідністю захищатиму Батьківщину, а інакше — як я дивитимуся в очі своєму синові», — такі слова з уст Олександра пригадують його рідні

Вчора, 22 серпня, у Семенівській громаді Кременчуцького району провели в останню дорогу військовослужбовця Олександра Ворону з позивним «Вікінг». Загинув воїн 18 серпня під час виконання бойового завдання поблизу міста Новогродівка Донецької області від отриманих поранень.

Громада, схилившись на коліно, попрощалася з Героєм у центрі Семенівки на площі біля адмінбудинку. Віддати останню шану полеглому захиснику прийшли рідні та близькі, представники влади, земляки, однокласники, колеги по роботі та бойові товариші.

 
Олександр Валентинович Ворона народився 11 травня 1988 року. Дитинство та юність промайнуло у селищі Семенівка. У 2005 році закінчив Семенівський НВК №2.

Навчання продовжив у Полтавській аграрній академії, де здобув фах агронома. Агрономія стала для Олександра покликанням та справою всього життя. Під час навчання їздив на стажування до Данії, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, де переймав новітній досвід вирощування продукції в аграрній сфері.

 
З часом став справжнім професіоналом своєї справи. Чоловік брав участь в організації та проведенні Днів поля, почав писати тематичні статті, які друкувались у галузевих журналах. Олександр Валентинович працював у ТОВ «Спектр Агро» на посаді менеджера з продажу сільськогосподарської продукції. У трудовому колективі користувався великим авторитетом та повагою.
Під час навчання зустрів дівчину Олю, з якою у 2012 році одружився. У травні 2013 року в пари народився син Михайло.
15 червня 2022 року Олександр був мобілізований до лав Збройних Сил України. Після проходження підготовки в навчальному центрі, опанувавши складну військову техніку та озброєння, проходив службу на посаді старшого оператора-вогнеметника в одній із бригад Сил спеціальних операцій ЗСУ. Мав військове звання старший солдат.
Побратими відзначають його хоробрість на полі бою, прагнення до самовдосконалення, впевненість у правильності своїх дій.

«Друже Вікінг, ти мав характер та цінності, які не зрадив до кінця…», — написав один із його бойових товаришів.

 

Олександр воював на передових позиціях. Неодноразово в складі групи спецпризначення вирушав у район виконання бойових завдань задля виявлення місцезнаходження ворога і знищення його особового складу.

«Мій дідусь пройшов пекло війни, мій тато ніколи не боявся труднощів, тому я з гідністю захищатиму Батьківщину, а інакше — як я дивитимуся в очі своєму синові», — такі слова з уст Олександра пригадують його рідні.

Під час боїв за Херсон чоловік отримав поранення та був нагороджений медаллю «За поранення» і відзнакою Міністерства оборони. Окрім того, нещодавно командування військової частини, де служив чоловік, подало його кандидатуру на присвоєння високої державної нагороди.

Редакція «Кременчуцького Телеграфа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України Олександра Ворони. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх