Місто знову «у відключці»

9.08.2007, 16:08 Переглядів: 1 342
Без гарячої води знову залишилися Крюків і Занасип. Міська влада нарікає на порушення домовленостей державним підприємством «Газ України»..

Сьомого серпня гарячу воду відключили Занасипу, Крюкову і деяким будинкам у 101 кварталі і на вул.Щорса, що мають котельні на дахах. А зранку восьмого серпня «відключка» дійшла і до Раківки. Цього ж дня заступник міського  голови Микола Порицький провів прес-конференцію, пояснивши причини відключень самочинною зміною умов договорів для комунального підприємства «Теплоенерго» постачальниками газу – ДК «Газ України».
Тепер «Газ України» вимагає попередню 100-відсоткову оплату лімітів газу. За словами віце-мера, це не було передбачено договірними умовами. Самі відключення, як він розповів, проходили за участю силовиків: працівники «Кременчукгазу» опломбовували газ у точках розподілу  разом із представниками СБУ. «На котельні ми їх не пустили», –розповідає Микола Порицький.
«Населення платитиме лише за фактично отримані послуги, за ненадану воду зроблять перерахунок», – обіцяє Микола Порицький.
На сьогодні заборгованість КП «Теплоенерго» перед ДК «Газ України» складає близько двох мільйонів гривень. І вона пов’язана, в основному із тим, що за тепло населення платить рівномірно протягом усього року, хоча витрати газу більші в опалювальний сезон. Графіки погашення заборгованостей за газ витримуються, каже віце-мер. Він подякував населенню за те, що за липень сплатило за гарячу воду в повному обсязі, і навіть більше – ще й 15% боргів.
Конфлікт із ДК «Газ України» є і в іншим містах. Так, «відключка» вже накрила Вінницю, Житомир, Ужгород, Львів…За даними нашої мерії, на черзі й Полтава.
Микола Порицький повідомив про намір Асоціації міст України звертатися особисто до прем’єр-міністра, аби владнати це питання. Мери деяких міст, яким відключили газ, мають намір судитися з ДК «Газ України». Проте Микола Порицький  вважає, що це реально не допоможе, оскільки такі суди тягнуться роками.
На додаток до конфлікту  з ДК «Газ України» є й місцевий конфлікт: вагонний завод стягує через суд борг КП «Теплоенерго» (ТЕЦ вагонного заводу дає тепло і гарячу воду Раківці, а посередником у розрахунках з населенням виступає КП «Теплоенерго»).



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх