Дитсадки у дефіциті

17.08.2007, 12:08 Переглядів: 1 304
Черги в дитсадки зменшилися. Але бажаючих туди втрапити ще залишилося на цілий дитсадок..

Аня – мати-одиначка. Як важко влаштувати дитину в дитсадок, вона випробувала на собі. Іронія долі в тому, що вікна її будинку виходять на дитсадок, але колишній. Тепер у ньому – ліцей «Ада». Довідавшись, що там нібито відкривають бюджетну групу для дітей, Аня вирушила влаштовувати сина. Але умови не їй не підійшли. «Мені запропонували платити 140 гривень, це менше, ніж у приватній дитячій групі, але все одно практично вдвічі більше, ніж у міських дитсадках, які на бюджеті. І для мене така сума оплати – завелика», – розповідає Аня. У червні місце для її дитини знайшлося тільки в дитсадку на Першому Занасипі. Доводилося тягати малого з центру. Через два місяці пощастило: зателефонували із дитсадка №18, де Аня записалася в чергу. Повідомили, що набирають нову групу – звільнилося місце, бо групу першокласників-шестирічок перевели із дитсадка до школи.
Аня – далеко не єдина з молодих мам, котрі бігають по дитсадках і записуються у чергу.  На місця в садочках нині очікує  215 дітей, повідомив заступник міського голови Василь Хоменко. Така кількість – уже практично цілий дитсадок. Міська влада дещо «поборола» чергу: на 1 червня бажаючих влаштувати дитину в садок було аж 555. Але відкрили 17 додаткових груп, в основному, за рахунок того, що перевели першокласників-шестирічок у школи.
Куди влаштувати решту дитячої черги? На це питання влада відповіді ще не знайшла. «На засіданні депутатської комісії з питань освіти буде розглянуто питання забезпечення дітей місцями в дитсадках та відкриття нових дитячих закладів», – запевняє Василь Хоменко. Поки що у планах – один новий дитсадок у кварталі 278 (у районі нещодавно створеного скверу «Кленовий»). Проект, на який  виділили 300 тисяч гривень, орієнтовно буде готовий в листопаді.
А куди ж поділися вже існуючі дитсадки? Користуючись даними старого довідника, ми з’ясували, що тоді, коли дитсадків истачало на всіх, їх у місті було 81. Нині комунальних дитсадків 45, ще 2 – відомчі, від заводу «Кредмаш». Тобто – майже вдвічі менше ніж раніше! Приміщення колишніх дитсадків або продані, або здані в оренду. Поки що влада не «виселила» з них жодного орендаря…



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх