Депутати візьмуть дерибан під «повний контроль»

30.08.2007, 15:08 Переглядів: 1 311
«Чесні депутатські руки» знову «загребли» під себе гарні землі. Тепер біля лікарень будуватимуть торгові центри..

Обмовка «по Фрейду»

«Якщо тут є дерибан землі, то я хочу, щоб він був під повним нашим контролем…»

«Якщо тут є дерибан землі, то я хочу, щоб він був під повним нашим контролем…»
Так на сесії міської ради висловився міський голова Микола Глухов. Насправді ж, він всього лише пояснював, навіщо хоче розширити повноваження відділу землекористування, що підпорядковий міськвиконкому. «Я хочу, щоб був підрозділ, яким би керував міськвиконком, міськрада, громада. Якщо тут є дерибан землі, то я хочу, щоб він був під повним нашим контролем…». Ми так і зрозуміли, що після розширення повноважень «карманного» відділу, депутати та посадовці цілком контролюватимуть «дерибан» землі у місті. До речі, частину функцій цей відділ перебирає у держуправління земельних ресурсів. Начальник управління Віталій Надоша пообіцяв судитись з міськрадою, відстоюючи свої права. Землю хочуть ділити всі!

Хворим – торгові центри!

Ви все ще маєте вільний клаптик землі у центрі?! Тоді ми ідемо до вас! Саме за такою схемою проходять нині майже всі останні сесії міськради. Депутати працюють не покладаючи рук і не втомлюються роздавати земельні ділянки під масштабні будівництва. А будувати будуть… ні не дитсадки та поліклініки, а гарнесенькі торговельні центри! Наприклад, вже на колишній території четвертої поліклініки, що на зупинці «Керченська», незабаром виросте саме такий громадський торговий центр. Дозвіл на це 28 серпня на сесії міськради дали депутати. Будуватиме його вже відома кременчужанам фірма «Амстор-М», яка зараз активно працює над зведенням супермаркету у вирубаному парку МЮДа. Минулого року «Амстор-М» викупив напівразвалену будівлю поблизу поліклініки. Тепер, на додачу, фірмі вдалось відхопити гектар лікарняної землі та ще більше півгектара прилеглої території. Мабуть, не дарма «Амстор» тісно пов’язують із впливовим депутатом нашоукраїнцем паном Сенем.
А вже на колишній території першої поліклініки з’явиться центр побутової техніки та медобслуговування . Його зведуть на перехресті вулиць Бутиріна та Карла Маркса.

Як соціалісти будуватимуть житло

На вулиці Жовтневій, за супермаркетом «АТБ» незабаром виростуть багатоповерхівки. Зводитиме їх фірма «Житлоінвест», яку тісно пов’язують із депутатами-соціалістами Едуардом Шевчуком та Ігорем Кушніром. Взагалі-то, раніше цією ділянкою розпоряджалось комунальне підприємство «Союзрембуд». Аж раптом підприємство списало майно, що було у нього на балансі, і захотіло побудувати на цій території групу житлових будинків. Багато хто дивувався, а де ж комунальне підприємство візьме гроші на таке будівництво?! «Союзрембуд» над цим довго голову «не ламав». Просто передав функції замовника на будівництво підприємству «Житлоінвест». Отак соціалісти  отримали в оренду 10 тисяч кв.м. землі в центрі міста.

Прощавай, ринок «Гвардійський»!
Замість ринку «Гвардійський», незабаром виросте новий торгово-адміністративний комплекс. Відповідний дозвіл на будівництво дали депутати на сесії. Раніше депутати ділянку разом із автостоянкою, що розташована поруч, збирались продати з аукціону. Чекали лише, коли у автостоянки закінчиться термін оренди. Однак чиновники чомусь забули вчасно розірвати із нею договір, тому за законом, оренду автоматично продовжили. Через цю прикрість фірма «Резерв XXI століття» змогла без аукціону (!) забрати ділянку у самісінькому центрі, прямо на ринку «Гвардійський»!

Що залишилось
Комсомольському парку дали пожити до виборів
Комсомольському парку пощастило – 10 гектарів його території могли «відтягати» уже на цій сесії, але, схоже, депутати відклали це питання до виборів. Фірма «Напромінвест» заявляє, що хоче там збудувати спортивно-оздоровчий комплекс із спортмайданчиками та кортами. «Я зустрічався із замовником. Запропронував йому оформити цю ділянку як реконструкцію парку. У такому разі, він не зможе змінити цільове призначення. Він відмовився. Тенісні корти – це лише вуаль. Там хочуть збудувати супермаркет», – заявив начальник управління земельних ресурсів Віталій Надоша. Поміж тим «добро» від земельного управління на зведення спорткомплексу у парку, «Нафтопромінвест» таки отримав. Пан Надоша пішов на лікарняний, і його заступник підписав необхідні папери. Випадково у відпустку пішов і головний «земельник» області. Його перший зам також погодив усі необхідні документи. Тепер на двох замів» чекає догана, а можливо пониження у посаді або звільнення. Однак факт залишається фактом: через ці дивні випадковості дозвіл від «земельників» у «Нафтопромінвеста» є. І на одній із наступних післявиборчих сесій Комсомольський парк можуть спокійно «доопрацювати».



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх