На Полтавщині буде встановлено пам’ятний знак свідку Полтавської битви словацькому письменнику Даніелу Крману

4.09.2007, 11:09 Переглядів: 1 505
Пам’ятний знак буде встановлено і відкрито до 70-річчя утворення Полтавської області та Дня міста Полтава. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК. Пам’ятний знак виготовлено за сприяння Посла Словацької Республіки в Україні Урбана РУСНАКА та письменника Григорія БУЛАХА.
Листування з приводу встановлення пам’ятного знака Даніелу КРМАНУ з Посольством Словацької Республіки в Україні тривало вже кілька років, але справа зрушилася з місця тільки зараз, коли на ім’я голови облдержадміністрації Валерія АСАДЧЕВА було направлене повторне звернення та супровідна документація, що відображає зовнішній вигляд, матеріал, розміри, аби була можливість прив’язати пам’ятний знак до місцевості.

Пам’ятний знак буде встановлено і відкрито до 70-річчя утворення Полтавської області та Дня міста Полтава. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК. Пам’ятний знак виготовлено за сприяння Посла Словацької Республіки в Україні Урбана РУСНАКА та письменника Григорія БУЛАХА. Листування з приводу встановлення пам’ятного знака Даніелу КРМАНУ з Посольством Словацької Республіки в Україні тривало вже кілька років, але справа зрушилася з місця тільки зараз, коли на ім’я голови облдержадміністрації Валерія АСАДЧЕВА було направлене повторне звернення та супровідна документація, що відображає зовнішній вигляд, матеріал, розміри, аби була можливість прив’язати пам’ятний знак до місцевості. Приїздив на Полтавщину і Григорій БУЛАХ, письменник, який особисто опікується встановленням пам’ятного знака видатному словацькому просвітителю Даніелю КРМАНУ. Він зустрівся з першим заступником голови облдержадміністрації Іваном БЛИЗНЮКОМ, керівництвом Полтави та дирекцією Державного історико-культурного заповідника „Поле Полтавської битви”. Було вирішено встановити пам’ятний знак на Полі Полтавської битви 23 вересня і приурочити відзначенню 70-річчя утворення Полтавської області та Дня міста Полтава. Підготовку території для встановлення пам’ятного знака обласна влада покладає на себе, повідомив Іван БЛИЗНЮК. До відома. Видатний словацький письменник та просвітитель Даніел КРМАН (1663-1740) є свідком Полтавської битви. Свої зустрічі з Гетьманом України Іваном МАЗЕПОЮ та Королем Швеції Карлом ХІІ описав у своєму подорожньому щоденнику „ITINERARIUM”.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх