«У Києві хай визначаться, хто керуватиме обласною міліцією - Вершняк або Плужник»

13.09.2007, 19:09 Переглядів: 3 305
В обласному управлінні міліції не вщухає, а лише розгоряється суперечка між начальником обласної міліції.
Пан Вершняк

В обласному управлінні міліції не вщухає, а лише розгоряється суперечка між начальником обласної міліції Михайлом Вершняком та начальником обласного УБОЗу Олександром Плужником. Останній поскаржився на свого патрона в Міністерство. 'Скарги я не бачив, але знаю, що Плужник поскаржився на мене першому заступнику міністра - начальнику УБОЗа Білозубу. Разом з тим, я Плужнику сказав в очі, що працювати з ним не буду, і в Києві заявив, що хай визначаться, хто керуватиме обласною міліцією - Вершняк або Плужник»,- сказав на прес-конференції п’ятого вересня Михайло Вершняк.
У відповідь на скаргу начальника УБОЗа до Полтави прибула спеціальна комісія Міністерства внутрішніх справ і вже почала перевірку роботи керівництва Полтавського обласного управління міліції.
Пан Вершняк каже, що комісії не боїться, бо діє у межах Законів, а ось Олександру Плужнику закидає дещо некоректні методи роботи.
На боці начальника обласної міліції стоїть міністр внутрішніх справ України Василь Цушко. Він на початку вересня заявив, що поставить питання про звільнення Олександра Плужника відразу після виборів. Однак не зрозуміло, чи залишиться тоді на своїй посаді сам Цушко?!

Пан Плужник

Також козир Михайла Вершняка - його авторитет справедливої і чесної людини. Про це, зокрема, кажуть його підлеглі. У опонента з авторитетом дещо гірше. Перевірка служби безпеки МВС і обласної прокуратури встановила, що впродовж 2003-2004 років його підлеглі піддавали тортурам затриманих, аби отримати від них зізнання в скоєнні злочинів. Так, у 2003 році в будівлі Полтавського УБОЗ унаслідок задухи загинув житель Чернігова Володимир Цисельський.
Після перевірки служби безпеки МВС, у грудні 2005 року, Олександр Плужник був звільнений. Але в кінці жовтня 2006 року суд поновив його на посаді, і в листопаді минулого року МВС, згідно з рішенням суду, призначило Олександра Плужника начальником УБОЗу.
«Хто – кого» у цій справі - згодом покаже час, а поки проти Михайла Вершняка ополчився не лише пан Плужник. «Гострить зуб на нього» і звільнене керівництво Полтавського міськуправління міліції, яке судиться за поновлення на роботі та вимагає з головного міліціянта області моральну шкоду. Крім того, за словами самого пана Вершняка, невдоволення «проводами на пенсію» висловлює і екс-начальник обласного ОВІРу Володимир Бондаренко, який спочатку написав рапорт про вихід на пенсію, а потім почав жалітися і проситися назад.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх