Молодіжний на сухому пайку

25.01.2010, 22:34 Переглядів: 1 762
115 будинків залишилися без газу.
На Молодіжному знову розкупили кип‘ятильники
Фото: Дмитрий Бабец

Через те, що споживання газу різко зросло, автоматика дала сбій, і залишила 89 будинків без блакитного палива. Ще у 26 багатоповерхівках воно ледь жевріло. Аварію ліквідували за два дні, але мешканці Молодіжного знову скупили кип’ятильники та страви швидкого приготування.

У неділю вранці мешканці 115 будинків, що на Молодіжному, залишились без кави та яєчні – газові плити не працювали.

– Я прокинулася, пішла на кухню підігріти чайник, вмикаю газ, а його немає. Я – мерщій до сусідів, аби перевірити, чи це лише у мене. Але таке в усьому будинку. Зателефонувала знайомим з Молодіжного – у них те саме. Пішла до магазину, придбала кип’ятильник. На чаї та бутербродах і прожили цілий день. Ковбасу підігрівали на батарєї, – розповідає мешканка Молодіжного Інна.

– А у мене у конфорці газ був, але він ледь-ледь жеврів. Навіть води не можна було скип’ятити, лише підігріти. У мене маленька дитина, ще й року не має. Це добре, що зараз є суміші, які можна залити водою чи молоком. Ними і годувала дитину. А самі з чоловіком цілий день їли гречану кашу – я її встигла приготувати до того, як виникли проблеми із газом,  – ділиться із нами мешканка вулиці Тельмана Тетяна.

У магазинах на Молодіжному кременчужани розкупили кип’ятильники. «Мівіна» та супчики у пакетиках ішли «на ура». Ще б пак, адже без газу залишились 89 багатоповерхівок, що в районі зупинок «Аврора» та «Техучилище». А ще у 26 будинках тиск був таким низьким, що газ ледь жеврів у конфорці. Майже 90 чоловік працювали на ліквідації аварії два дні. Блакитне паливо повернулося до більшості осель вже у понеділок уранці. Непідключеними залишалися лише 40 будинків. На щастя, приватний сектор не постраждав і газ у ньому не вимкнуло. Хоча саме  у цих будинках блакитне паливо не лише «господарює на кухні», але й обігріває помешкання.

Чому знов Молодіжний?

Причиною стало те, що через холод мешканці почали обігріватися газом, його споживання різко зросло. І це призвело до того, що на газорозподільчому пункті спрацювала автоматика, газу не стало. Чому без газу знову залишились мешканці Молодіжного?

– У цьому районі п’ятиповерхівки, вони холодні, тому люди почали грітись газом. Його споживання різко зросло. А ГРП не розраховане на таке навантаження, – пояснив головний інженер «Кременчукгазу» Болеслав Грабовський.
До того ж, на Молодіжному мережа не закольцована, і якщо ГРП виходить з ладу, то підстраховки – іншого ГРП, що працював би замість того, що вийшов з ладу – немає. Плани на те, щоб зробити таку закольцовку є, а от коштів на це – немає.
Нагадаємо, що це вже не перша аварія із відключенням газу на Молодіжному. У 2008 році без газу сиділо усе селище, однак аварія сталась на іншому ГРП і з інших причин.



 
Автор: yaremko
Теги: аварія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх