Співпраця громади та влади має давати позитивні результати

12.11.2013, 10:07 Переглядів: 499

Громадська рада при Полтавській обласній державній адміністрації є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, каже губернатор Удовіченко

У регіонах країни послідовно реалізовуються ініціативи Президента Віктора Януковича, які спрямовані на демократизацію суспільно-політичного життя країни. Станом на сьогодні сформовано 27, тобто 100 %, громадських рад на рівні облдержадміністрацій.В Полтавській області, за словами губернатора Олександра Удовіченка, Громадську раду при облдержадміністрації утворено у складі 100 осіб та 28 громадських рад при райдержадміністраціях та міськвиконкомах. Загалом до складів цих дорадчих органів увійшли 477 членів громадських організацій. Голову Громадської ради при облдержадміністрації Володимира Голуба включено до складу колегії облдержадміністрації, голів громадських рад при райдержадміністраціях до складів колегій райдержадміністрацій.
- Громадська рада при Полтавській обласній державній адміністрації є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики,- каже Олександр Удовіченко.
Він також підкреслює, що співпраця громадськості та керівництва області, що передбачена Законом України «Про соціальний діалог в Україні» від 23 грудня 2010 року, створює можливості для досягнення спільних домовленостей, прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань формування реалізації державної політики регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.
- Постанова уряду від 12 жовтня 2011 року «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації ) яких надається фінансова підтримка», в області активно виконується. У рамках програм розвитку самоврядування передбачаються фінансові ресурси для проведення публічних консультацій з громадськістю, вивчення громадської думки, проведення конкурсів соціальних проектів серед громадських структур, створення ресурсних центрів громадських ініціатив.У регіоні ми здійснюємо системну роботу, спрямовану на підвищення правової та політичної культури представників громадських об’єднань. Так, за підтримки обласної влади у приміщенні облдержадміністрації працює Громадська приймальня з юридичних і правових питань,- зазначив керманич регіону.
Він закликає мешканців області звертатися до Громадської ради зі своїми пропозиціями для їх узагальнення та реагування.
Адреса Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації: 36014, м. Полтава, вул. Жовтнева, буд. 45, к. 117
E-mail: gr_polt_oda@i.ua
Телефон: 7-17-05

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх