Перша в історії Горішніх Плавнів європейська нагорода з грепплінгу

26.06.2024, 15:05 Переглядів: 447 Партнерський проєкт

 

Вихованка клубу єдиноборств Ferrum fight club Анна Васильчук із Горішніх Плавнів виборола дві золоті медалі на чемпіонаті Європи з грепплінгу в Баку. Представниця нашого міста здобула чотири перемоги за два дні змагань.

Чемпіонат Європи з грепплінгу проводився у столиці Азербайджану 29-30 травня. Для Анни Васильчук цей виступ став першим досвідом участі в міжнародних стартах такого рівня, розповів наставник спортсменки, заслужений тренер України з фрі-файту та тренер із грепплінгу Володимир Шемаров.

«Як виявилося, перший досвід став і доволі вдалим. До цього Анні підкорилися чемпіонат України з панкратіону в 2023 році у Чернівцях, цьогорічні чемпіонати України з грепплінгу в Одесі та зі змішаних бойових мистецтв UF MMA в Івано-Франківську», — зазначив наставник.

У Баку Анна Васильчук здобула чотири перемоги за два дні змагань і виборола дві золоті медалі у дисциплінах «боротьба без кімоно» та «боротьба в кімоно». Спортсменка виступала в категорії до 49 кг серед молоді віком до 20 років (U-20).

«Усі поєдинки Анна Васильчук закінчила достроково задушливими прийомами. У перший день за прийомами «задушення Єзекіїля» та «задушення гільйотиною» без сумнівів довела, що є найсильнішою на континенті», — підкреслив Володимир Шемаров.

На другий день змагань, розповів наставник, у дисципліні «боротьба в кімоно» Анна Васильчук використала вже інші прийоми: «задушення зі спини» та «перуанська краватка». Як зауважив тренер, останній належить до категорії технік вищої складності, і те, що спортсменка застосувала його вдало у фінальному поєдинку, «здивувало не тільки суперницю, а й весь тренерський склад збірної України».

«Анна Васильчук — перша серед дівчат в історії не тільки нашого міста, а й Полтавської області загалом, хто у грепплінгу піднявся на п’єдестал пошани континентального чемпіонату», — наголосив Володимир Шемаров.

Наставник сподівається, що незабаром будуть здобуті й медалі світового рівня. Анна Васильчук тренується у спортивному клубі Ferrum fight club під керівництвом Володимира Шемарова вже десять років. Спортсменка та її наставник висловлюють подяку за підтримку керівництву Національної федерації грепплінгу України та ТОВ «Феррострой».

Автор: «Хроніки тижня»
Теги: грепплінг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх